societat

Setmana 4 de confinament: el nou mapa de sons dels carrers

No se sent la cera ni els tambors de Setmana Santa, però hi ha nous sorolls que es perceben millor des de les balconades, com ara els ocells, una simple conversa o una festa d'aniversari

Setmana+4+de+confinament%3A+el+nou+mapa+de+sons+dels+carrers

Amb la quarta setmana de confinament, arriba la notícia que l’estat d’alarma s’haurà de perllongar més enllà del 26 d’abril. Encara que no s’ha anunciat quant durarà la propera pròrroga, però això no ha estat un impediment perquè la creativitat i l’enginy torni a fer-se palès.
Des de les balconades hi ha nous sons que ara se senten millor que mai, com ara els ocells o una simple conversa entre veïnats que ressona a un carrer buit.
La pèrdua de la rutina, per a alguns, suposa una relaxació en les convencions socials. Per això, hi ha qui pensa que sortir en bata al carrer no és un problema, perquè tanmateix no hi hauria d’haver ningú. I tampoc és un inconvenient sortir al balcó en pijama.
Perquè el balcó s’ha convertit en una via d’escapada; també en un lloc de refugi, per estar tots sols, per xerrar tranquils.
Encara que no es pugui sortir de casa, les tradicions es mantenen. Des de les panades en família, ja sigui en persona o virtualment, o les processons de Setmana Santa des de les finestres. No se senten les bandes de música, perquè ara els tambors sonen tot sol. Tampoc no s’escolta el grinyol de la cera fosa sobre l’asfalt.
Però la Pasqua no és l’única celebració que es pot fer aquests dies. Perquè hi ha sons que, tot i el confinament, es mantenen. Com ara la il·lusió de celebrar una festa d’aniversari. Encara que no es pugui compartir amb els amics, els veïnats ara en són els nous convidats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cancel·lació de Sant Joan provocarà importants pèrdues econòmiques als firaires

Només a les Balears, unes 70 famílies viuen directament del món de les fires

Els turoperadors vaticinen un descens del 68% del turisme anglès a Menorca al final de l’estiu

Confien que els anuncis en positiu des de les administracions ajudin a capgirar la situació

Alguns gimnasos han optat per impartir classes a l’aire lliure

Una fórmula que dona més tranquil·litat a alguns clients