societat

Setmana 5 de confinament: el redescobriment dels veïnats

Després de 36 dies tancats a casa, hem recuperat una espècie que a molts pobles i ciutats semblava en perill d'extinció: els veïnats simpàtics

Setmana+5+de+confinament%3A+el+redescobriment+dels+ve%C3%AFnats

La cinquena setmana de confinament va començar amb un dilluns de Pasqua sui generis. Menys mones de Pasqua i cap pancaritat. Va coincidir que se celebrava el dia internacional de les besades i, és clar, això va fer que fins i tot la persona més seriosa s’estovàs. Potser fos per això que el cap de l’Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, es va referir al coronavirus com “el nostre virus estimat”.

Qui hagués dit que la Síndrome d’Estocolm també la provocaria un virus. O que seria un virus qui no deixaria sortir la gent més enllà dels balcons. El fet d’estar més temps a casa també fa que hi hagi més temps per pensar en les coses que van quedar al tinter abans de quedar tancats a casa.

“Hauria anat a veure la família”, “hauria anat a la platja”, “me n’hauria anat de festa”, “hauria anat a un bon restaurant”. Són els anhels del passat que no vam tenir. Uns anhels que es convertiran en desitjos per quan acabi el confinament.

Però la dolce vita també la podem gaudir a casa. Per exemple, hem redescobert una espècie que a molts llocs semblava en perill d’extinció: els veïnats simpàtics. Com un grup de cinc joves de Palma que animen cada vespre el carrer d’Antoni Marquès i fan ballar els veïnats de totes les edats i els llegeixen dedicatòries. O com uns residents al carrer del 31 de Desembre, també a Palma, que cada vespre treuen els altaveus al balcó per ballar amb l’altre costat del carrer.

No hi ha discoteques obertes, però la festa, que no falti. Ni els aplaudiments. Ni els veïnats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP de Menorca demana que es revisi el sistema d’avaluació de les proves de català

Diu que l'actual és massa penalitzador i que causa un alt nivell de fracàs

Mar Florit i Elisa Ramos guanyen els dos concursos escolars sobre la higiene de mans

L'objectiu del certamen és conèixer la visió dels escolars sobre un gest tan senzill i que ajuda a salvar milions...

L’alumna Mar Florit guanya la primera edició del concurs d’escriptura ‘Joves Dramaturgs’

El certamen té l'objectiu de promoure el consum de teatre i animar els joves a tenir un primer contacte amb...

Balears supera els 102.000 immunitzats per complet contra la covid, un 10,4% de la població

La nostra comunitat és la quarta amb manco percentatge de població immunitzada, per davant de Melilla (9,9%), Múrcia i les...