societat

Setmana 8 de confinament: la por de tornar a la fase zero

Observam conductes prohibides, incíviques, fins i tot, egoistes. Per això, un comentari molt habitual és que hi torni a haver més contagis. És la por de tornar enrere

Setmana+8+de+confinament%3A+la+por+de+tornar+a+la+fase+zero

Les imatges de carrers estibats per passejar al vespre, sobretot a les ciutats, mostren que mai hem tingut tantes ganes de caminar. A falta de bars, les passejades s’han convertit en esport nacional. En alguns carrers hi ha tanta gent que no es pot guardar la distància de seguretat.

L’11 de maig totes les Balears entren a un nou escenari de la desescalada. En aquests darrers dies de la fase zero, hi ha un comentari molt habitual pel carrer. Molta gent creu que, amb les noves normes, tornarà a haver-hi més contagis. I això fa que alguna gent tingui por del reconfinament.

La gent sembla tenir por de la gent. Observam en els altres conductes prohibides, incíviques, fins i tot, egoistes. Però viure amb por serveix de ben poc. Per això, les festes de germanor entre balcons segueixen ben vives.

A la barriada de Son Espanyolet, com cada dissabte de les darreres vuit setmanes, aprofiten per celebrar. Una festa que, amb molt d’optimisme, varen promocionar a les xarxes socials com la darrera del confinament.

Però si en serà la darrera o no… Això ho diran el temps i la història. Mentrestant, gaudim de la música.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer