meteorologia

Setmana amb dues cares: la primera, de primavera; la segona, d’hivern

Aquesta setmana ha començat amb una situació anticiclònica, de temps tranquil i de temperatura suau, però tot canviarà

/EFE


Aquesta setmana ha començat amb una situació anticiclònica, de temps tranquil i de temperatura suau, però durant el cap de setmana, la temperatura serà d’hivern de ple.

Dilluns

Dilluns, de matinada, s’han produït algunes precipitacions febles a Menorca i al nord-est de Mallorca. A poc a poc el cel s’ha anat estirant. El vent que ahir va bufar fort al nord avui ha afluixat i girarà a component oest. La situació marítima serà més tranquil·la, en general tendrem maror amb àrees de forta maror al nord de Menorca.

Dimarts

Dimarts el vent de nord tornarà a repuntar, de matinada ja bufarà amb cops forts, arribarà a 70 – 80 km/h a Menorca, a la mar, al nord de l’illa, hi haurà maregassa (ones de 3 a 4 metres d’altura) El cel estarà destapat a l’inici del dia però a mig matí creixeran els niguls a l’interior de Mallorca i quedarà el cel variable. Més sol a Formentera i Eivissa i a Menorca. La temperatura màxima davallarà lleugerament al nord.

Dimecres

Dimecres tendrem el cel variable, la temperatura encara no davallarà gaire, a migdia tendrem temperatures màximes entre 15 i 17 ºC. El vent de girarà a mestral.

Dijous

A partir de dijous començarà a canviar el temps. Progressivament, i fins a final de setmana, la temperatura anirà davallant. Durant el cap de setmana, la temperatura serà d’hivern de ple.

Divendres

L’entrada d’aire fred i la davallada de la temperatura està pràcticament assegurada però hi ha incertesa en la precipitació. Dependrà de com se situï el centre de baixes pressions. Ara per ara sembla que des de divendres la precipitació arribarà a l’arxipèlag però encara no es pot assegurar la seva distribució temporal i espacial. Si arriba precipitació al moment de la glopada d’aire fred més intensa serà en forma de neu a la Serra de Tramuntana.


Consulta aquí la previsió del Temps

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

Les platges de les Illes s’omplen de grumers i algunes Caravel·les Portugueses

L’increment de la presència d'aquests exemplars els darrers anys té un rerefons antròpic, és a dir, humà

Caiguda en picat de les temperatures per un front polar

Les màximes han baixat almenys 8 graus en menys de 24 hores. Aquesta nit hi haurà gelades a la serra de Tramuntana, amb mínimes negatives