meteorologia

Setmana Santa de temps típicament primaveral

La tendència per a setmana pròxima és la inestabilització del temps i la davallada de la temperatura

Maó, aquest dimarts. / TOMEU CAMPS


La setmana de Pasqua

Els dies de festa de la setmana de Pasqua comencen de moment amb temps tranquil i dominat per temperatura molt suau, sobretot a Mallorca i a Menorca. Aquest dimecres continua aquesta situació, tendrem tels de niguls alts, a estones el cel un poc més blanquinós però dominarà el sol. Comença a arribar pols en suspensió. El vent serà de llevant, a Formentera i Eivissa bufarà moderat. A la mar tendrem àrees de maror a tots els sectors exposats a l’est. A la resta hi haurà marejol o mar arrissada. Al migdia la temperatura tornarà a ser suau, amb màximes al Raiguer i ponent de Mallorca de 24 ºC, de 23 ºC al ponent de Menorca i fins a 22 ºC a Eivissa i Formentera.

Dijous Sant

A primera hora i durant la matinada del Dijous Sant es tornarà a formar boira a Menorca i a Mallorca. Amb el pas de les hores durant el matí augmentaran els niguls, de sud a nord, seran més espessos i a migdia ja dominaran els niguls mitjans i alts. Arriba pols en suspensió i dijous la concentració serà elevada, no veurem el cel de color blau. Vent de l’est que bufarà amb una mica més d’intensitat, sobretot a Pitiües i es t de Mallorca i qualque redol de forta maror. La temperatura màxima serà semblant a la d’avui.

Divendres Sant

Continuarà el temps tranquil, amb el cel brut amb pols en suspensió. A primera hora amb boira i niguls baixos i després amb pinzellades de niguls alts. Hi haurà més clarianes que dijous. La temperatura canviarà poc, les màximes 1 o 2 ºC més baixes. El vent serà molt fluix, variable a Mallorca i gira a ponent a Eivissa i Formentera, hi haurà marejol amb resol de maror a l’est.

Dissabte

Dissabte tendrem un dia assolellat, amb el cel més net perquè la massa d’aire africà comença a allunyar-se cap a l’est. La temperatura davallarà una mica, la mínima de la matinada i la màxima de migdia. Vent fluix i variable, marejol.

Diumenge

El dia de Pasqua farà un dia típic de primavera, amb un inici de dia amb el cel assolellat i creixement de niguls després. Pot fer qualque ruixat, molt localitzat, a Mallorca. La temperatura a migdia arribarà a 18-20 ºC, davallarà sobretot al nord de l’arxipèlag. Tendrem vent moderat de component nord.

La tendència per a setmana pròxima és a la inestabilització del temps i la davallada de la temperatura. Dilluns el canvi encara no es notarà, serà a partir de dimarts que, segons els mapes d’avui, tendrem un augment de niguls, precipitacions i temperatura més baixa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un ‘variat’ de temps

Durant la setmana tendrem cels ennigulats, vent, estonetes de sol i, inclús, gelades

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"