meteorologia

Setmana de sol i boira matinal

Aquest mes ha plogut, de moment, entre un 70% i un 90% manco de l’habitual

Port d'Andratx. /Foto: Vicente Bayo


Aquesta setmana el temps serà poc hivernal. No plourà ni tampoc farà fred, els dies seran tranquils i, malgrat la boira els dematins i el pas de niguls prims, en general farà sol.

Anticicló i probable entrada de pols africana

El responsable és un anticicló potent que evitarà l’arribada de fronts actius o la formació de borrasques a l’àrea mediterrània. Ocuparà gran part del centre del continent europeu de manera que permetrà l’arribada d’aire del sud i sud-oest, càlid i sec, a la nostra latitud. De fet és probable que, en la segona meitat de la semana, aquesta entrada càlida vengui acompanyada de pols en suspensió.

Boira

La boira serà un element a tenir present els dematins. La combinació de vent escàs i aire càlid permeten, ara a l’hivern, la formació de boira marina per contrast amb la fredor de la mar.

Contrast tèrmic i temperatura suau de dia

No s’espera fred en general ni gelades nocturnes però hi haurà un contrast tèrmic acusat entre el dia i la nit. La temperatura nocturna se situarà entre els 5ºC i els 10ºC a zones interiors mentre que la màxima, als mateixos llocs, oscil·larà entre els 19ºC i els 23ºC.

Un febrer sec i càlid

Una situació que dona continuitat a la tendència càlida i seca que ha caracteritzat fins ara aquest mes de febrer. La temperatura mitjana dels primers quinze dies del mes se situa entre 2ºC i 3ºC per sobre la mitjana de l’època als principals observatoris de les Balears, essent un dels febrers més càlids des de que existeixen registres. En general l’hivern de 2020-2021 també és sec i sobretot aquest mes de febrer en que ha plogut, de moment, entre un 70% i un 90% manco de l’habitual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió per a aquest pont: temps anticiclònic i màximes de 18 °C

El març començarà amb presència de cels més tapats, per mor d’un petit embossament d’aire fred

La pols sahariana envaeix les Illes Balears

A partir de dimarts la temperatura mínima davallarà una mica a Mallorca i a les Pitiüses

La caiguda de les emissions durant la pandèmia augmenta encara més la temperatura del planeta

Els aerosols són un dels principals reptes per determinar l’abast real del canvi climàtic

Menorca es desperta coberta de boira aquest divendres

La visibilitat s'ha reduït de manera important a tota l'illa, especialment a la zona d'Alaior i Maó