economia

Setze escales de creuers, pendents d’autorització a l’octubre

Les navilieres comercialitzen rutes per les Illes que no es podran fer sense llum verda de Madrid

Setze+escales+de+creuers%2C+pendents+d%27autoritzaci%C3%B3+a+l%27octubre

Des del passat 14 de març, coincidint amb la declaració de l’estat d’alarma, cap creuer ha pogut fer escala a Palma per la prohibició expressa del Govern central. De fet, ja des de final de febrer es van cancel·lar les rutes per les Balears. Segons dades del sector, 2 milions de creueristes han deixat de visitar les Illes enguany.

Aquest mes d’octubre, diverses navilieres com Costa Creuers, Royal Caribbean i Windstar han programat 16 escales de vaixells a les Balears: 14 a Palma i dues a Maó. Però cap d’elles està confirmada per l’Autoritat Portuària de les Balears. Per fer-ho, necessita una autorització de Ports de l’Estat i del Ministeri de Sanitat. El director general de l’agència especialitzada Viajes Kontiki, Pedro Iriondo, veu difícil que les autoritzacions arribin abans del desembre. “El primer vaixell amb base a Palma és un de la companyia Aida programat el 12 de desembre, però aquest tampoc està autoritzat de moment”, explica Iriondo.

Companyies com TUI i Costa, que ja naveguen per la Mediterrània, es preparen per iniciar l’activitat a les Balears i a les Canàries tan aviat com els sigui possible. Ja estan comercialitzant creuers amb sortida entre l’octubre i el desembre, malgrat la incertesa lligada a l’evolució de la pandèmia. “Ajudaria molt que s’aconseguissin els corredors turístics segurs entre països europeus i els arxipèlags”, afegeix Iriondo.  Les vendes al mercat espanyol, incloent el balear, diu, estan completament paralitzades. Agències de viatges i consignataris donen 2020 per perdut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

4.726 milions d’euros, el sostre de despesa per al 2021

Són 342 milions més que el pressupost d'enguany, un increment del 7,8 per cent

Les perruqueries de Menorca tancaran i es manifestaran el dimecres 4 de novembre

Les associacions de Mallorca i Eivissa també plantegen addherir-se a l'aturada per mostrar el seu rebuig a la pujada de...

Els menjadors escolars de Menorca, en perill i amb la meitat d’usuaris per la crisi sanitària

Les tres empreses que gestionen el servei esperen sobreviure amb la seva aposta pel producte local

Aprovat el nou sostre de despesa no financera per al 2021: 4.726 milions, un 7,8% més

Són 342,70 milions més que el 2020, un 7,82% més. La previsió de caiguda del PIB de les Illes per...