societat

S’haurà de mester una acreditació per entrar en cotxe a 67 carrers del centre de Manacor

La zona centre serà d'ús priotari per a vianants i els residents a la zona podran entrar-hi i sortir-ne lliurement


67 carrers del centre de Manacor seran d’ús prioritari per a vianants. ZPR serà la marca que identificarà aquest perímetre, que serà de 9 quilòmetres lineals on les persones a peu, en bicicleta o patinet tenen preferència per sobre dels vehicles de motor. L’estratègia és erradicar la circulació improductiva i aparcar als pàrquings municipals: “volem guanyar la batalla a la mobilitat en cotxe sense justificació”, ha dit el batle, Miquel Oliver. 

Els residents tenen un tractament diferenciat. Els que visquin dins la zona perimetrada podran accedir a les seves cotxeries i fins i tot aparcar als carrers de la zona ZPR. La resta de vehicles hauran d’acreditar que poden accedir a la zona centre mitjançant una acreditació. Per exemple, els vehicles comercials i també els propietaris de negocis ubicats en l’àrea afectada, encara que en cap cas no hi podran aparcar. També estan previstes acreditacions puntuals, per recollir una persona incapacitada, per exemple. En qualsevol cas, les autoritzacions s’han de treure a través de la web.

L’Ajuntament es basa en l’experiència per envestir aquest model de mobilitat: “ens basam en els antecedents on una vegada que s’ha pacificat el trànsit, ja ningú ha volgut tornar al model d’abans”, ha explicat Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient i Mobilitat de Manacor. Per exemple, la plaça del Palau on es podia circular fins fa uns anys o la plaça del Convent, on hi ha l’ajuntament, i on avui no hi ha ni aparcaments per a autoritats. Dia 15 de març comença la nova mobilitat amb informadors per orientar els conductors

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Lorena 03/03/2021

    L’ajuntament de Manacor es preocupa de l’ús prioritari per a vianats, per això si te dobers i complica ja la mala circulació y el poc aparcament que ja hi ha al centre de manacor, la majoria de estacionament es de zona ORA. Pero l’ajuntament no es preocupa per el mal estat de la carretera Ma-14, sobretot el tram de Manacor fins al cruce de Son Macià. Vergonyós preocuparse per per tancar el centre al vehicle, que miri un poc més per el resta de ciutadans y estat de carrers y carreteres.

  2. HartaDeTodo 04/03/2021

    Norabona! Complicando mas las cosas .la vida de los ciudadanos ya es un laberinto sin salida y van y lo enredan mas .no iremos a comprar a Manacor y punto.

Cercador |


més contingut relacionat

La difícil guerra europea de les vacunes

L'estratègia de vacunació està pendent de decisions clau a Espanya i Europa. En un moment en el qual les comunitats autònomes alerten de la falta de vacunes, serà clau el...

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història