societat

“Si li hem trucat perquè és un contacte estret d’un positiu, ha de seguir les nostres indicacions”

Ara mateix, 22 rastrejadors treballen a la central de Covid que es prepara per rebre fins a 100 professionals

%22Si+li+hem+trucat+perqu%C3%A8+%C3%A9s+un+contacte+estret+d%27un+positiu%2C+ha+de+seguir+les+nostres+indicacions%22

22 professionals treballen ara mateix en la central de rastreig de Covid-19 reubicada al polígon de Can Valero de Palma. Durant les pròximes setmanes, aquesta instal·lació anirà adaptant-se amb més material informàtic per arribar a un total de 100 rastrejadors.

Un grup d’aquests professionals treballen només per informar dels casos que han donat negatiu en la prova PCR. L’altre grup, que comunica els casos positius, activa els protocols per fer el rastreig dels contactes estrets.

Segons explica Aina Huguet, infermera a la central, “un contacte estret és una persona que ha estat amb un cas positiu durant més de 15 minuts a menys de dos metres”.

Actualment, s’està fent un seguiment actiu a 1.500 persones positives amb el coronavirus i un total de 7.000 contactes estrets. Això són 5 contactes per cada persona contagiada.

Els rastrejadors demanen a la població que siguin responsables i facin cas de les seves mesures. Segons assegura Carlos Raduán, coordinador del centre Covid, “si li hem trucat perquè és un contacte estret, ha de seguir les indicacions que li donam. Sigui de quarantena, aïllament o higiene perquè això evitarà que el contagi continuï propagant-se”.

Segons els informes dels experts epidemiològics, la ràtio òptima és d’un rastrejador per cada 5.000 habitants. Les Balears, amb una població d’1.188.000 habitants (això seria 237 rastrejadors), ens trobam a prop d’aquesta ràtio, ja que hi ha un total de 220 rastrejadors, repartits també en els centres de salut.

Per aquest motiu, el Govern prescindirà de l’ajuda dels militars que ha oferit l’executiu espanyol per reforçar la feina de rastreig.

A la central de la Covid, també hi treballen 15 tècnics en emergències sanitàries que s’han format específicament per atendre el nou telèfon d’atenció a la COVID-19. Aquest telèfon es posarà a la disposició de la ciutadania aquest cap de setmana per resoldre qualsevol mena de dubte sobre la pandèmia. Aquesta és una altra mesura destinada a alliberar les línies telefòniques dels centres de salut i millorar l’accés de la població a la informació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Manuel Barné 29/08/2020

    Mi mujer dio positivo, el lunes 24 me hicieron la prueba del PCR estamos a sábado 29 y todavía no me han llamado para los resultados. ¿Si no es suficiente con el personal porque rechazan que les ayuden los militares?

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa