X

SIAU denuncia que Educació suprimeixi l’Equip DINAMICAT el mateix dia de la compareixença del conseller

El sindicat adverteix: "Estarem vigilants per tal que aquest i altres canvis no vagin encaminats a fer retrocedir la presència de la llengua catalana dins els centres educatius de les nostres Illes"

10/02/2024

SIAU denuncia que Educació suprimeixi l’Equip DINAMICAT el mateix dia de la compareixença del conseller

Redacció

El Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) ha denunciat que avui dissabte apareix al BOIB l’eliminació de l’equip encarregat de la normalització lingüística als centres educatius, “un fet que el conseller passà per alt en la compareixença que dugué a terme dijous passat, dia en què firmà la corresponent resolució, i que ens resulta molt rellevant” ha assenyalat.

Segons el BOIB, el 12 de desembre de 2023 la cap del Departament de Primera Infància i Atenció a la Diversitat va enviar una nota interna en la qual indicava que a conseqüència de la reestructuració de la Conselleria d’Educació i Universitats en el canvi de legislatura, es va crear el Servei de Normalització Lingüística i Participació Educativa, que entre altres funcions assumí les de l’Equip DINAMICAT i sol·licitava el tancament de l’esmentat DINAMICAT.

Per aquest motiu, SIAU demana a la Conselleria d’Educació que informi si l’equip DINAMICAT desenvolupava la tasca que tenia encomanada i que confirmi si les funcions que li pertocava assumir les pretén mantenir. No volen que “aquestes passin a adquirir un pes merament estètic”.

Els assessors d’aquest equip havien de dur a terme les accions associades a:

– Els programes FeC i FiC per al foment de la normalització lingüística i la dinamització cultural de la llengua catalana.

– Els programes de formació intercentres per a la millora de la competència lingüística entre els centres d’educació primària i els de secundària als quals estiguin adscrits.

– El programa educatiu Parlem català, intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana.

– El programa educatiu Dinamitzadors lingüístics en llengua catalana.

– El programa educatiu Tallers de llengua catalana per a joves nouvinguts.

– Les formacions d’àmbit associades al PALIC.

– Les formacions d’àmbit o activitats puntuals de formació associades a continguts i metodologies d’aprenentatge de les competències lingüístiques.

– L’assessorament i coordinació dels coordinadors de normalització lingüística dels centres educatius.

SIAU adverteix: “Estarem vigilants per tal que aquest i altres canvis no vagin encaminats a fer retrocedir la presència de la llengua catalana dins els centres educatius de les nostres Illes”.

10/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris