X

Simebal demana que el servei d’Urgències de Can Misses es declari de molt difícil cobertura

El gerent reconeix que Urgències té una imatge molt deteriorada, i per això aposta per una reorganització profunda d'aquesta àrea

04/11/2023

Simebal demana que el servei d’Urgències de Can Misses es declari de molt difícil cobertura

Esther De Miguel

El sindicat mèdic Simebal demana que el servei d’Urgències de Can Misses es declari de molt difícil cobertura perquè hi hagi prou metges. El gerent reconeix que Urgències té una imatge molt deteriorada, i per això aposta per una reorganització profunda d’aquesta àrea.

El servei d’Urgències de l’Hospital Can Misses arrossega anys de queixes per les llargues esperes d’alguns usuaris. Per poder contractar més metges i donar-los estabilitat, el sindicat reclama que les places d’aquest servei es declarin de molt difícil cobertura, com ja es va fer amb el d’Oncologia.

Segons la gerència de l’Àrea de Salut, ara la plantilla està completa, però alguns dels seus integrants tenen reduccions de jornada o són majors de 55 anys i no poden fer guàrdies. Per això, intentaran contractar més professionals. Però Urgències, segons el gerent, té una imatge molt deteriorada i necessita una reorganització profunda.

Les urgències ateses a l’Hospital Can Misses han descendit gairebé un 3% enguany, però la baixada ha estat encara més pronunciada, de més d’un 7%, durant la temporada. S’atribueix a una menor afluència de turisme. Entre gener i agost s’han atès més de 41.000 consultes a Urgències, amb una mitjana diària de 169, quan l’any passat va ser superior, de 174.

04/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris