espanya

Simón diu que la pandèmia està pràcticament controlada i que el risc vindrà dels casos importats

En les últimes 24 hores s'han diagnosticat 177 persones amb Covid-19 i s'han detectat 249 casos amb data d'inici de símptomes en els últims set dies


El director del Centre de Coordinació, Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha comentat que la pandèmia per coronavirus a Espanya està pràcticament controlada i ha avisat que a partir del moment en què s’obrin les fronteres, el risc més gran serà a causa dels casos importats.

Simón s’ha pronunciat així durant la roda de premsa diària en la qual analitza les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat sobre l’evolució del nou coronavirus a Espanya i que, aquest divendres, han reflectit que en les últimes 24 hores s’han diagnosticat 177 persones amb Covid-19 i s’han detectat 249 casos amb data d’inici de símptomes en els últims set dies.

A més, l’expert ha subratllat que del 29 de maig al 4 de juny s’han identificat 32.954 casos sospitosos en Atenció Primària i 24.418 en Atenció Hospitalària, i que el nombre de contactes estrets que s’han confirmat com a casos de Covid-19, del 25 al 31 de maig, han estat 94.

“Totes aquestes dades ens demostren que estem tenint una molt bona capacitat de detecció del casos de coronavirus”, ha asseverat Simón, i ha destacat la reducció de al voltant uns 100 de llits d’Unitats de Vigilància intensiva durant l’última setmana, així com dels llits hospitalaris.

Per tot això, Simón ha assegurat que la pandèmia està pràcticament controlada a Espanya i ha avisat que en un futur pròxim Espanya haurà de fer front al risc de casos importats, per això ha subratllat la importància de controlar-los de la “millor manera possible”.

Precisament, i respecte al repunt de casos que ha tingut Portugal en els últims dies, l’expert ha reconegut haver-se sorprès donada l'”evolució bastant bona” que ha tingut al llarg de tota la pandèmia, si bé ha asseverat que els portuguesos que viatgin a Espanya no suposaran un “risc major” al d’altres ciutadans de països europeus.


10 casos més de coronavirus a les Balears (2.215 en total), cap nou mort i 14 persones curades

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern central aprovarà el Pla Renove aquest divendres en un Consell de Ministres extraordinari

Sánchez ha convocat també un acte amb els líders de les patronals CEOE i CEPYME i els sindicats Comissions Obreres...

Puigdemont crearà un nou partit davant les diferències entre JxCat i el PDeCat

JxCat i el PDeCat es troben a punt de rompre les seves relacions

Sánchez admet que amb les dades que hi ha ara es va arribar tard a declarar l’estat d’alarma

S'ha demanat però si amb les dades que hi havia al febrer s'hauria donat suport al decret de l'estat d'alarma