X

Simón diu que el confinament a Lleida s’hauria d’haver fet abans

S'han registrat 78 contagis en les darreres 24 hores i 12 morts en una setmana

06/07/2020

Simón diu que el confinament a Lleida s’hauria d’haver fet abans

Avui han continuat els controls a la comarca del Segrià a Lleida. És el brot de coronavirus que fa patir més a les autoritats sanitàries en aquests moments a tot l’estat. Fernando Simón ha dit avui capvespre que està preocupat. Afirma que els casos confirmats, més d’un centenar, són més dels desitjables. Considera que la situació està controlada, però que li hauria agradat que la Generalitat hagués pres la decisió del confinament abans.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes Sanitàries del Ministeri ha advertit que si els focus es generalitzen, obligaria a una intervenció de l’estat. Ha afirmat que des que es varen obrir les fronteres fa una setmana, s’han detectat 53 casos confirmats importats de la malaltia. Per això, ha incidit en la necessitat de no viatjar per turisme si se’n té algun símptoma.

Al brot de Lleida s’hi ha d’afegir el d’A Mariña a Lugo, Galícia. La Xunta ha decretat un confinament de 5 dies a la zona després que s’hi ha superat el centenar de positius. També el brot amb 7 positius a Ordizia al País Basc on avui hi havia coes dels ciutadans per fer-se la prova PCR. Les dades actuals són de 78 contagiats en les darreres 24 hores i de 12 defuncions durant la darrera setmana.

06/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT