X

Simón: “Valorar si es manté el mateix confinament o relaxar-lo són detalls molt complicats”

El govern espanyol planteja perllongar l'estat d'alarma, tot i que les mesures sanitàries que afecten el confinament, s'hauran encara d'estudiar

03/04/2020

Simón: “Valorar si es manté el mateix confinament o relaxar-lo són detalls molt complicats”

Fernando Simón en la roda de premsa del Comitè de Seguiment del Coronavirus des de ca seva, on manté la quarantena perquè va donar positiu en la COVID-19.

11

Sanitat valora si s’ha de mantenir el mateix nivell d’aïllament que fins ara o es pot “anar relaxant en alguns punts” sense córrer el risc de fer marxa enrere en els avanços aconseguits i aprenent a protegir-nos millor.

Així ho ha indicat aquest divendres el director del Centre d’AlertEs i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha afirmat que estem davant una “bona evolució” de la pandèmia, però cal començar a pensar en els problemes de tornar de nou a la transmissió si no tenim “moltíssima cura”.

Les xifres avui divendres apunten a la primera lleugera recessió d’aquesta setmana en nombre de contagis. Se n’han registrat 7.472, que arriben als 117.710. No obstant això, torna a haver-hi un pic de morts, menor que ahir, 932, però que arriben als 10.935.

S’estabilitzen, això sí, els casos a l’UCI fins als 6.416 hospitalitzats. I es manté l’increment de curats, que ja se n’han registrat 30.513.


Observa aqui les dades en gràfics per illes, comunitats i acumalades a Espanya

Simón ha assegurat que s’ha aconseguit controlar la transmissió del virus i per això hi ha un descens en el nombre de casos diaris, però adverteix: “Existeix el risc que, si no continuem amb les mesures durant el temps necessari, tot aquest avanç que hem tingut pugui anar marxa enrere”.

Amb aquestes dades, el govern espanyol planteja perllongar l’estat d’alarma. Tot i que les mesures sanitàries que afecten el confinament, Simón reconeix que “valorar si cal mantenir el mateix aïllament que tenim fins ara o si es pot anar relaxant en alguns punts són detalls molt complicats”.

Ha explicat que, si fins ara ens interessava assegurar que no hi havia transmissió per a reduir al màxim el risc que les UCIs se saturessin, a partir d’ara podem mantenir aquesta mateixa línia o canviar la forma en què contactem amb altres persones per a evitar la transmissió de la malaltia.

Ha posat l’exemple de la societat japonesa i ha apuntat a la necessitat d’aprendre a usar els equips de protecció personal a mesura que estiguin disponibles en grans quantitats.

03/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT