SOCIETAT

Simón: ”La circulació del virus és baixa”

Els experts asseguren que l'evolució de la pandèmia és bona, però així i tot continuen treballant per poder conèixer millor la malaltia i arribar a frenar-la del tot


El Ministeri de Sanitat, juntament amb totes les comunitats autònomes, han implementat un nou sistema de vigilància i detecció que permetrà oferir dades més actualitzades.

Una de les dades importants que aporta el nou sistema és la de la detecció. Fins ara, des que una persona tenia els primers símptomes fins que el diagnosticaven, passaven entre 7 i 15 dies… ara és possible fer-ho en 4 o 5 dies. La letalitat també ha baixat significativament però, així i tot, es continuen estudiant altres factors com el de la immunitat.

Quant a la immunitat, hi ha moltes altres hipòtesis obertes. Però mentrestant, evitar-ne la transmissió és clau. Fins ara, sabem que hem de guardar distàncies i rentar-nos les mans, ja que les principals vies de transmissió són l’aire i les gotes, però la comunitat científica continua estudiant també altres possibles vies de contagi.

Segons els experts, l’evolució de la pandèmia és bona i en aquests moments el nivell de transmissió és baix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |