X

Simulacre de rescat aeri a la badia de Pollença

Serveis d'emergències, exèrcit i cossos de seguretat han posat a prova els protocols d'actuació

05/10/2022

Simulacre de rescat aeri a la badia de Pollença

El rescat de les hipotètiques víctimes d’un vol entre Eivissa i Menorca ha estat l’objecte del simulacre que ha tengut lloc aquest matí a la base aèria militar de Pollença. En l’operatiu desplegat hi han pres part cossos de seguretat i d’emergències, així com equips de salvament procedents de França i d’Itàlia. L’accident aeri ha tengut lloc davant les costes de Mallorca.

Un helicòpter de la Guarda Costera italiana ha estat l’encarregat de rescatar les víctimes enmig del mar i transportar-les fins a terra. Allà l’esperava el personal sanitari de la Creu Roja, que han recollit les víctimes a peu de pista.

Des de terra tot l’operatiu desplegat es coordina des del centre de control d’emergències, on es dissenya l’estratègia a seguir i la coordinació dels equips humans. Per a l’exèrcit, que s’encarrega del rescat de les víctimes en la mar, aquestes pràctiques els ajuden a ser més eficients en cas d’un accident real.

A part de l’operatiu sanitari i de rescat, en el simulacre hi han pres part metges forenses i agents de la policia nacional i de la Guàrdia civil, que s’han fet càrrec de les víctimes mortals del sinistre.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT