CULTURA

S’inaugura el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

A partir de diumenge està obert al públic i s'hi pot trobar l'exposició "Michael Kenna, Toni Catany: Confluències"


Maria del Mar Bonet canta al seu gran amic, el fotògraf Toni Catany que ens va deixar ja fa 10 anys. Ell va encomanar la tasca de crear un centre internacional de fotografia a la fundació que du el seu nom.

S’ha construït el centre allà on hi havia la seva casa natal i la del fotògraf Tomàs Montserrat on, pròximament, es dipositarà la seva obra i col·lecció donada íntegrament al poble de Llucmajor. Es tracta de 100.000 negatius i diapositives, 2.000 còpies d’imatges del fotògraf i 300 il·lustracions d’altres fotògrafs de la col·lecció personal de Catany i de la de Tomàs Montserrat.

Per ara, el centre ofereix l’exposició “Michael Kenna, Toni Catany: Confluències” on es compara el treball de tots dos fotògrafs, ja que Kenna està especialment influenciat pel treball de Catany. En total són unes 70 fotografies de Kenna i unes 35 de Catany.

El centre és un reflex dels interesos de l’artista que va tenir amistat amb persones rellevants de l’àmbit artístic balear i català com Maria del Mar Bonet, Agustí Villaronga o Blai Bonet, entre d’altres. El centre i les seves exposicions s’obren al públic a partir de diumenge de les 10.00 a les 14.00 hores. Pots consultar els horaris a la plana web del centre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |