X

S’inaugura la VI edició del Festival de Cinema Internacional de Menorca al Teatre Principal de Maó

Balears en Curt compta amb 13 films i Illes en Curt amb 19 d'onze països; també s'estrena una secció de cinema menorquí

13/07/2021

S’inaugura la VI edició del Festival de Cinema Internacional de Menorca al Teatre Principal de Maó

Jordi Codina

El Teatre Principal de Maó ha acollit, aquest dimarts capvespre, la gala inaugural de la sisena Edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca. L’encarregat de presentar-la ha estat l’actor i director José Corbacho, qui encetat un certamen que es consolida amb alguns dels curtmetratges més destacats del panorama internacional, però també amb una nova passa en l’aposta decidia pels creadors de Balears.

Durant la gala s’han projectat els curtmetratges de Pedro Almodóvar ‘La Voz Humana’ i ‘IncendiosMás allá del Teatro‘ d’Álex García. Aquest darrer l’ha presentat la guanyadora de tres Premis Goya, l’actriu Laia Marull.

Fins dissabte el Festival portarà a Menorca (repartit en cinc escenaris) el millor cinema de l’any en format curt, tant Balear com internacional, i també comptarà amb la presència de figures com Albert Espinosa, Ivan Massagué o Jan Cornet.

En total es projectaran 34 films de les Illes. Pel que fa a les dues seccions oficials, Balears en Curt comptarà amb 13 curtmetratges, mentre que Illes en Curt presentarà 19 obres d’onze països, seleccionades d’entre mig milenar. A més, per primera vegada, s’obre una nova finestra al cinema menorquí amb la secció Boinder.

Seccions com la de Talent Jove o activitats paral·leles com Som Familia (pel públic infantil); la sessió Sostenibilitat o la Jornada Tècnica que reunirà a sis guionistes de primer nivell acabaren de conformar una sisena edició que clourà dissabte amb l’actriu Lola Dueñas i la jove directora Celia Rico entre les protagonistes.

13/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris