economia

Els sindicats critiquen manca de formació i prevenció de Covid-19 a les empreses

Quan un treballador, amb o sense símptomes de Covid-19, es veu obligat a fer quarantena a ca seva, té el dret a demanar la baixa laboral al seu metge

Els+sindicats+critiquen+manca+de+formaci%C3%B3+i+prevenci%C3%B3+de+Covid-19+a+les+empreses

Els sindicats critiquen que moltes empreses no renoven material de seguretat, com mascaretes o gels hidroalcohòlics. Són les queixes que més reben dels treballadors. A més, reconeixen que també detecten “una manca d’informació i de formació per part de les empreses i els serveis de prevenció per conèixer com actuar en casos de sospita d’un possible contagi de la covid-19″, assegura Eva Cerdeiriña, secretària d’acció sindical de CCOO.

Per altra banda, cal recordar que quan un treballador es veu obligat a fer quarantena a ca seva, perquè forma part d’un brot de coronavirus, té tot el dret a demanar la baixa al seu metge encara que no tengui símptomes. També haurà d’informar l’empresa perquè aquesta activi el protocol.

“Estem trobant sobretot molta informació confusa”, explica Francisco Navarro, advocat laboralista, que assegura que hi ha casos en què es remet a les mútues “quan aqui no hi tenen res a veure”. Navarro a més creu que hi ha centres de salut que “per una manca de coordinació” tampoc estan donant una informació clara sobre les baixes laborals en cas de sospites per contagi.

Aquestes situacions, reconeixen els sindicats que provoca vulnerabilitat entre els treballadors per por de represàlies en l’empresa. També asseguren que els treballadors de restauració i neteja són els que més pateixen manca de formació i material de seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Setze escales de creuers, pendents d’autorització a l’octubre

Les navilieres comercialitzen rutes per les Illes que no es podran fer sense llum verda de Madrid

Alfredo Serrano, director de Clia Espanya: “Tots els turistes que viatgin en creuers s’hauran fet una prova COVID”

L'associació de companyies de creuers critica que Espanya no hagi incorporat encara els protocols per reiniciar l'activitat com han fet...

Temporada dolenta o molt dolenta pel 87% de socis de Pimeef

Quatre de cada 10 enquestats renovarà els ERTO de les seves plantilles pròximament

Un 20% de la planta hotelera de Formentera continua oberta

La meitat dels hotels que romanen oberts tancaran a mitjans d'octubre