societat

La indemnització per residència: més de 4.000 euros de diferència entre el que cobra un professor de secundària de Canàries i un d’Eivissa

Els sindicats denuncien la manca de professors per cobrir substitucions Eivissa i Formentera: “Anar a fer feina allà costa doblers”

Imatge de la campanya per reivindicar la igualtat amb les Canàries en la indemnització per residència.


Els sindicats docents continuen reivindicant la igualtat amb les Canàries en la indemnització per residència. Expliquen que cobrir substitucions a les Illes menors és, des de fa temps, complicat pel cost de la insularitat i la problemàtica de l’accés a l’habitatge.

La manca de professionals a les Pitiüses, segons els sindicats, torna a ser un tema clau. “Anar a Eivissa a fer una substitució per tres setmanes és complicat”, explica Victor Villatoro, president del sindicat ANPE. Sobretot hi té a veure la dificultat de viure el dia a dia. En la gran majoria de casos, no troben habitatge per temporades tan curtes i “han d’allotjar-se a hotels i llavors dinar i sopar  fora. Al final, anar a fer feina et costa doblers”, afegeixen per part d’ANPE. Una problemàtica que afecta sobretot Eivissa i Formentera i també, però en menor freqüència, Menorca.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional explica que, enguany, la majoria de places estan cobertes. En manquen algunes per cobrir “com cada any”, diuen, però són per manca d’especialistes en la matèria, com ara Informàtica, Matemàtiques, Alemany o Música.

Els sindicats, mitjançant la plataforma UNISEP que els aglutina, reclamen que l’anomenat complement de residència s’equipari al de les illes Canàries o a Ceuta i Melilla, que en el cas del professors de secundària la diferència anual supera els 4.000 euros. “Si les Balears som una de les comunitats més cares de l’Estat i, a més, tenim una característica que compartim amb l’altre arxipèlag de l’Estat, les Canàries, per què no tenim el mateix complement de residència?”, explica el sindicat docent Alternativa. “L’equiparació del complement d’insularitat ajudaria a minvar el problema de les substitucions”, explica Victor Villatoro, president del sindicat ANPE.

La diferència anual del complement de residència entre els dos arxipèlags és notòria. La compensació és de 89.59 euros al mes, en el cas dels mestres i professors de formació professional de les Pitiüses i Menorca. A les Canàries és de 394,52 euros. Es tracta d’un 340% més al mes i, anualment, la diferència ascendeix als 3.659 euros. El mateix passa amb els professors de secundària. La diferència és d’un 326%. A les illes de Menorca, Eivissa i Formentera la compensació és de 102,80 euros, mentre que a l’arxipèlag canari és de 438,35 euros. A l’any representen 4.026 euros.

Tot i que no tan accentuada, a Mallorca també existeix diferència en el complement d’insularitat respecte al de les Canàries. Entre els mestres i professors de formació professional l’escletxa és de 525,24 euros anuals, fet que suposa un 59%. Mentre que entre els professors de secundària la diferència és del 42%, la qual cosa representa un total de 426,64 euros a l’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El centre de Palma ja està preparat per rebre les festes de Nadal

La gent que ha sortit al carrer a veure els llumets també ha aprofitat per pegar una ullada als estands...

Cavalls de raça menorquina desperten l’interès de compradors d’Estats Units

Una genet de l'illa ha muntat una empresa amb una sòcia nord-americana per vendre-hi exemplars

L’oci a l’aire lliure agafa força a Eivissa

Consumir a terrassetes i l'oferta gatronòmica en espais oberts són les principals alternatives

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus