X

Sindicats educatius de les Balears, Catalunya i Comunitat Valenciana adverteixen del retrocés del català a les aules

L'STEI afirma que l'extrema dreta vol la substitució lingüística a favor del castellà i no descarta mobilitacions 

28/11/2023

Imatge d'aquest matí de la roda de premsa convocada per sindicats educatius de Balears, Catalunya i València. / Europa Press.

Redacció

Els sindicats educatius STEI, USTEC i STEPV adverteixen del retrocés que comença a patir el català a les aules, tant a les Balears, com a Catalunya, i la Comunitat Valenciana. “L’extrema dreta vol la substitució lingüística a favor del castellà. Segons com prenguin els esdevenimentts, es poden plantejar les mobilitzacions que facin falta”, ha assenyalat aquest matí Miquel Gelabert, de l’STEI, en la roda de premsa que han convocat.

Gelabert ha destacat la difusió que ha adquirit la campanya “No toqueu l’escola en català”, a la qual ja s’han adherit més de 50 centres de totes les Illes, al mateix temps que ha criticat que “alguns s’omplin la boca amb la Llei de Normalització Lingüística” mentre l'”únic consens al qual s’ha arribat sobre ella hagi estat deixar-la en un calaix”.

Per part seva, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha apuntat que el retrocés del català es deu a “un reflex del que està passant en la societat” i ha reivindicat que les organitzacions que treballen per a defensar el català “uneixin forces” per a “preservar la cohesió social que ofereix el model d’immersió lingüística”.

Per part d’STEPV, Marc Candela, coordinador del sindicat, ha fet un repàs de les polítiques educatives que s’han duit a terme a la Comunitat Valenciana, com l’anunciada derogació de la Llei de Plurilingüisme i el nou model educatiu de lliure elecció de llengua, plantejat pel nou Consell de PP i Vox, el que podria suposar, al seu judici, l'”aniquilació del català”.

28/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris