El problema per a alguns sindicats és que es prioritzi primer l'examen teòric al concurs de mèrits
Més de 50 mil persones que treballen com a interins per a les administracions públiques estan ara mateix pendents de les oposicions que s’han de convocar. La majoria, duen anys fent feina al Govern, al consell o als ajuntaments i ara aquestes places han de sortir a concurs-oposició.
Primer s’ha de fer un examen teòric que suposa el 60 per cent de la nota, i després un concurs de mèrits que suposa el 40 per cent. Dins aquesta segona fase es valora majoritàriament l’experència en la categoria que es disputa i aquesta, com a mínim, ha de comptar un 51 per cent. Serien dos punts de la nota global. I és que aquest percentatge s’ha de pactar encara i per tant podria ser superior.
El problema per a alguns sindicats és que es prioritzi primer l’examen teòric al concurs de mèrits. D’aquesta manera, tots els candidats tenen les mateixes opcions, i no hi ha punts extra per haver estat interí. Si aquests suspenen, perden la plaça que han ocupat durant anys. La direcció general de Funció Pública ja ha dit que l’examen s’haurà de fer sí o sí. La clau es troba en saber com serà aquest examen i com es valorarà exactament en aquesta fase de concurs. Qüestions que el Govern es compromet a negociar amb els sindicats.
Segons la Unió Europea, a les administracions públiques hi pot haver com a màxim un 8% de treballadors temporals o interins. Aquí a les Balears, la mitjana és d’un 35%.
És per això que els sindicats consideren que s’ha de regularitzar aquesta situació però no d’aquesta manera. Estan d’acord que s’hauria de fer un concurs de mèrits, però no unes oposicions.
El Govern considera que aquesta nova fórmula serà equitativa per a tothom. L’Executiu aprovà el mes de març un estudi per saber el nombre real de llocs de feina que pateixen frau de llei. Asseguren que ho tendran enllestit amb vista al setembre quan comencin les negociacions amb els sindicats.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu