societat

Sindicats i Govern negociaran el contingut i els criteris de les oposicions d’interins

El problema per a alguns sindicats és que es prioritzi primer l'examen teòric al concurs de mèrits


Més de 50 mil persones que treballen com a interins per a les administracions públiques estan ara mateix pendents de les oposicions que s’han de convocar. La majoria, duen anys fent feina al Govern, al consell o als ajuntaments i ara aquestes places han de sortir a concurs-oposició.

Primer s’ha de fer un examen teòric que suposa el 60 per cent de la nota, i després un concurs de mèrits que suposa el 40 per cent. Dins aquesta segona fase es valora majoritàriament l’experència en la categoria que es disputa i aquesta, com a mínim, ha de comptar un 51 per cent. Serien dos punts de la nota global. I és que aquest percentatge s’ha de pactar encara i per tant podria ser superior.

El problema per a alguns sindicats és que es prioritzi primer l’examen teòric al concurs de mèrits. D’aquesta manera, tots els candidats tenen les mateixes opcions, i no hi ha punts extra per haver estat interí. Si aquests suspenen, perden la plaça que han ocupat durant anys. La direcció general de Funció Pública ja ha dit que l’examen s’haurà de fer sí o sí. La clau es troba en saber com serà aquest examen i com es valorarà exactament en aquesta fase de concurs. Qüestions que el Govern es compromet a negociar amb els sindicats.

Segons la Unió Europea, a les administracions públiques hi pot haver com a màxim un 8% de treballadors temporals o interins. Aquí a les Balears, la mitjana és d’un 35%.

És per això que els sindicats consideren que s’ha de regularitzar aquesta situació però no d’aquesta manera. Estan d’acord que s’hauria de fer un concurs de mèrits, però no unes oposicions.

El Govern considera que aquesta nova fórmula serà equitativa per a tothom. L’Executiu aprovà el mes de març un estudi per saber el nombre real de llocs de feina que pateixen frau de llei. Asseguren que ho tendran enllestit amb vista al setembre quan comencin les negociacions amb els sindicats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’Audiència duplica la condemna imposada a un home que va abusar de la seva filla i d’altra menor a Palma

L'acusat, que havia estat sentenciat a 1 any i nou mesos de presó, és ara condemnat a 3 anys i...

L’aigua de l’aixeta és de bona qualitat?

"En general, és bona", assegura Hazel Morgan, membre d'Amics de la Terra

Balears 2022: l’emancipació més baixa des de 2006 i un mercat laboral “desolador” per als joves

Només un 16,2% dels joves d'entre 16 i 29 anys de Balears està emancipat, un 5% menys que el 2018,...

Els comerciants de Palma, cansats de les obres a Jaume III i al carrer dels Oms

Les patronals es queixen que les feines s'allarguen més del previst i que el retard afecta la caixa de principi...