societat

Els sindicats policials es mostren molestos per la nova figura de l’Agent Municipal Covid

Tendran la consideració d'agents de l'autoritat, col·laboraran amb les policies locals, però no seran policies

Els+sindicats+policials+es+mostren+molestos+per+la+nova+figura+de+l%26apos%3BAgent+Municipal+Covid

Aquesta setmana que ve s’obre la convocatòria per crear borses de treball per a la nova figura de l’Agent Municipal Covid. Fins a finals d’agost no estaran enllestides. Per tant, aquest cos creat, entre altres motius, per lluitar contra els excessos, no arribarà fins a finals de temporada. La nova figura enfronta el Govern amb els sindicats de la Policia Local.

Tendran la consideració d’agents de l’autoritat, col·laboraran amb les policies locals, però no seran policies. El Govern no comparteix les crítiques dels sindicats de la Policia Local a la creació dels auxiliars i agents municipals covid.

“Pensen que els prendran funcions seves, però no és així. Simplement és per reforçar el compliment de les mesures Covid”, diu Carmen Palomino, directora general de Funció Pública.

En canvi, els sindicats ho veuen una mala manera de compensar la manca d’agents de Policia Local. Joan Blaya, Responsable Sindicat de Policia d’UGT a les Balears, diu que fa molts d’anys que denuncien la manca de policies i que demanen que els ajuntaments convoquin les places de policia que han de menester. “Una vegada tenguin cobertes totes les places de policies no hi haurà aquesta manca de personal”.

Parlen de malestar entre els agents i, fins i tot, els caps de policia. “D’una banda creen una figura, que sense cap mena de formació ni suport jurídic poden fer funcions policials. I després ens diuen que per fer la nostra feina no hem de tenir cap mena de formació ni hem d’haver superat una oposició”, diu en Joan Blaya.

A finals d’agost s’hauran creat dues borses d’interins perquè els ajuntaments sol·licitin treballadors. Carmen Palomina diu que la setmana que ve es publicarà la convocatòria perquè participin voluntàriament aquells aspirants que compleixin les condicions, i a final d’agost, s’obriran les dues bosses d’interins.

Fins a finals d’estiu, per tant, no podran començar a exercir les seves competències, com vigilar el compliment de la normativa covid. Serà una mica més tard de l’anunciat inicialment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...