X

Sineu celebra la seva Mucada més reivindicativa

"Ses valentes muques, no és no i prou!" ha estat el lema de la festa d'enguany 

13/08/2018

Sineu celebra la seva Mucada més reivindicativa

Tothom a Sineu esperava el moment més important de l’horabaixa, com diuen els sineuers, “s’encuentro” entre el Much i la Muca. És un dels actes més emotius d’aquesta festa, sobretot pels protagonistes, que enguany, després de dos anys, passen el relleu als elegits a les eleccions ‘muquicipals’.

Milers de persones han tenyit la plaça del Fossar de color rosa. Aquesta neofesta, que enguany compleix 15 anys, és una cita ineludible per sineuers i forans.

Els qui han trobat un lloc, han pogut veure l’escena del mobilette dins un bar de la zona. Això sí, a diferència d’altres anys, s’ha passejat amb el motor apagat.

La festa ha estat més tranquil·la durant el matí. Els sineuers han partit en romeria al puig de Reig per invocar el Much. Hi havia molta expectació per veure el joc de la corda i les glopades d’oli.

Després, passades les 12.30, la festa s’ha traslladat a l’Ajuntament, on la Muca ha fet el pregó de la festa, disfressada de valenta dona. Enguany, de fet, la festa ha tengut un leitmotiv feminista.

13/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT