economia

S’inicia el pagament de 334 milions dels ajuts de l’Estat

Correspon a 4.721 petites i mitjanes empreses que cobraran fins a 500.000 euros


El BOIB publica avui la resolució per la qual s’autoritza el pagament de 334 milions d’euros de la segona línia d’ajudes per pal·liar els efectes de la Covid. Les rebran 4.721 empreses de manco de 10 treballadors de totes les illes que han sol·licitat fins a 500.000 euros. El Govern preveu que el pagament es faci a mitjan de la setmana que ve. Rebran el 100% de l’import que havien sol·licitat. La presidenta Francina Armengol ha destacat que “som la primera comunitat autònoma que paga aquestes ajudes i que pot garantir que tots els fons concedits es quedaran aquí”.

Unes ajudes que arriben després de les crítiques de la CAEB, a final d’agost, pel retard en el pagaments. La patronal de la petita i mitjana empresa PIME-Balears en fa una valoració molt positiva. “Els ajuts arriben molt justos de temps, però no arriben tard”, ha dit el seu vicepresident, Rafel Matas.

Amb aquesta segona fase ja s’ha autoritzat el pagament de 342 milions d’euros d’un total de 855 procedents de l’Estat, el 40% del total. La previsió del Govern és que dimarts que ve s’autoritzi el pagament per a les empreses de més de 10 treballadors, i més tard es pagui a les empreses que han sol·licitat més de mig milió d’euros. L’executiu afirma que tot estarà abonat el setembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

Invertirà més de 3 milions d'euros en promocionar i incentivar el turisme espanyol

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics

530 comerços participaran a la campanya “Bons Illes Balears”

Cada ciutadà té dret a 4 bons de 10 euros per gastar en els establiments adherits