POLíTICA

S’inicia el procés de compra de la central d’Alcanada perquè quedi en mans del Consell

El Consell de Mallorca ha aprovat exercir el dret de tempteig i retracte, és a dir, adquirir-la pel mateix valor que el fons inversor va pagar per la factoria a Endesa: 300.000 mil euros


Passa històrica en un dia històric. Són les paraules més repetides al Ple del Consell després que s’hagi aprovat exercir el dret de tempteig i retracte per comprar l’antiga central elèctrica d’Alcanada. Això suposa que el Consell inicia adquirir la factoria pel mateix preu que en pagà el fons estranger Ginkgo: 300 mil euros. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha defensat que la propietat quedi en mans públiques i no en mans estrangeres.

El preu acordat amb Endesa es vinculava al compromís del comprador de fer-se càrrec de la descarbonització de l’espai, valorada en 19 milions d’euros. L’ajuntament alcudienc valora molt positivament aquesta passa perquè, assegura, permetrà agilitzar el projecte Alcúdia Tech Mar, que aposta per l’energia blava i neta. El consistori fa anys que hi fa feina i el Govern ja l’ha declarat projecte estratègic.

Tots el grups polítics presents al Consell hi han votat a favor, tret de VOX, que ha criticat que el cost serà molt més elevat. El Pi, per part seva, ha demanat que l’expedient de protecció que pesa sobre aquest espai es desvinculi del poblat dels treballadors de GESA.


 més info El Consell de Mallorca veu de “ciència-ficció” que es permetin construir habitatges a la central d’Alcanada
 més info El Consell de Mallorca veu de “ciència-ficció” que es permetin construir habitatges a la central d’Alcanada

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |