EIVISSA

S’inicia la renovació de l’asfaltat dels trams Vila-Sant Josep i Sant Rafel-Els Caçadors

L'anell d'Els Caçadors es licitarà durant el primer trimestre, però molts altres projectes no disposen de finançament i el Consell reclama el conveni de carreteres


Consell d’Eivissa afrontarà aquest 2023 un seguit d’obres a la xarxa viària, entre les quals destaca la renovació de l’asfaltat de les carreteres que van de Can Sifré, a Vila, fins a Sant Josep, que inclourà millores a la il·luminació i els passos per a vianants, i de Sant Rafel a la cruïlla dels Caçadors, on s’arranjarà el drenatge del vial. Ambdós projectes, cadascun amb un pressupost de cinc milions d’euros, s’iniciaran de manera immediata entre aquest mes de gener i el de febrer.

D’altra banda, aquest 2023 s’han de licitar les obres per construir un anell de connexió amb un diàmetre de 80 metres que permetrà reduir la sinistralitat a la cruïlla dels Caçadors, un punt negre per on circulen 20.000 vehicles diaris. Aquest darrer projecte disposa de pressupost (uns 5 milions d’euros), es preveu que es dugui a terme durant l’any i s’acabi ja al 2024.

El Consell d’Eivissa també podrà executar enguany altres projectes, com l’adecuació d’un vial per a vianants al barri de Can Ramon, entre Siesta i Santa Eulària, amb la instal·lació de noves parades d’autobús, i també la millora de dos encreuaments força perillosos: el de Forada i el de Sant Francesc de ses Salines.

Altres projectes, però, com la reforma de la carretera entre Sant Josep i Sant Antoni, la de Jesús a Cala Llonga o la del primer cinturó de Vila o el projecte de creació de 30 kilòmetres de carril-bici, entre d’altres, no disposen de finançament. En aquest sentit, el Consell d’Eivissa segueix reclamant un nou conveni de carreteres amb el govern de l’Estat per a poder dur a terme aquests projectes, amb un valor global de 120 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |