X

S’investiga un cas de bullying contra un nin després d’haver-se difós un vídeo mentre l’assetjaven

Diferents organismes treballen per esclarir què va passar i com actuar a partir d'ara

02/09/2022

S’investiga un cas de bullying contra un nin després d’haver-se difós un vídeo mentre l’assetjaven

Marta Bergas

Diferents organismes implicats en la matèria estan investigant el presumpte cas d’assetjament escolar, a Lloseta, que va fer públic aquest dijous el germà major de la víctima, a través d’un vídeo. La Guàrdia Civil redacta un informe i a la vegada, el policia tutor del municipi, manté contacte amb l’escola d’estiu i la família de l’infant. La Conselleria d’Educació també s’ha implicat en aquest assumpte.

Les trobades i telefonades per esclarir què va passar i com actuar a partir d’ara són constants i es produeixen a diferents nivells. Avui mateix els responsables de l’escola d’estiu on es produïren els fets, s’han reunit amb el policia tutor de Lloseta. Igualment el cas també ha arribat a la Guàrdia Civil, segons apunta l’Ajuntament, que també farà les investigacions pertinents.

Tot parteix d’un vídeo en el qual s’aprecia com un alumne de l’escola d’estiu municipal de Lloseta és menyspreat per altres companys que, mentrestant, graven el moment. Segons denuncia la família de l’infant assetjat, aquest també patia vexacions al col·legi es Puig, però els intents per contactar amb l’escola han estat infructuosos.

L’Oficina de la Infància i la Adolescència es mostra preocupada per aquest cas. Assegura que segueixen de ben a prop els passos que es fan per esclarir-ne els fets i que vigilaran que les mesures que es prenguin siguin les correctes.

Per part seva, l’Institut de Convivència Escolar afirma que davant situacions com aquesta hi ha un protocol que apliquen els equips docents. Fa cinc anys que funciona i s’ha aconseguit que en un 70% de les intervencions s’aturi la conducta assetjadora. “Que es resolgui de manera positiva per tots. Per aquest nin i pel centre escolar que també està patint per tot el que s’està dient per les xarxes”, diu Aina Mengual, directora de Convivexit.

Mostres de suport

Cantants, actors, esportistes i persones anònimes han volgut mostrar el seu suport al menor d’11 anys assetjat pels seus companys el dia del seu aniversari. Prop d’una hora de felicitacions i bons desitjos que es recullen en un vídeo que ja s’ha fet viral. Aquest mateix divendres, el nin ha sortit en un altre vídeo en què dona les gràcies per les mostres: “Gràcies per tot, m’heu pujat molt la moral i la felicitat”.

02/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris