Sis anys després es torna a viure un derbi menorquí a Tercera Divisió

Empat entre el Mercadal i l'Alaior a la jornada 9 de la Tercera Divisió, que continua comandant amb mà de ferro el CD Eivissa

08/11/2023

12

6 anys, 8 mesos i 1 dia després, la Tercera Divisió va ser testimoni d’un derbi menorquí. I va tenir de tot: gran ambient, gols, expulsions i emoció fins al final. S’avancen el Mercadal al minut 5 amb una diana de Xavier Fedelich. Un avantatge que podrien haver ampliat els locals, que varen tenir les millors ocasions. A la segona part, tots dos equips queden amb 10 jugadors. Primer, l’Alaior al minut 82, per la segona groga a Raúl Segovia. Al minut 89, és el jugador del Mercadal, Sergio Martínez, qui ha de deixar el partit. El darrer jugador que toca la pilota al partit és Ramón Huescar. I ho fa per aconseguir l’empat de falta directa. Repartiment de punts al derbi menorquí de Tercera.

El CD Eivissa i el Mallorca B continuen la seva lluita pel primer lloc del grup. Tots dos guanyaren, però tots dos patiren de valent. El CD Eivissa s’imposà a l’Alcúdia. Un monòleg a la primera meitat es tradueix en un avantatge mínim. Al minut 44, el pitxitxi no falla amb la seva cita amb el gol. Xesc Navalón firma el seu novè gol en nou jornades. Però l’Alcúdia hi reacciona, i Miquel Ripoll torna a establir l’empat al minut dos de la segona part. Els mallorquins acaronen l’un a dos, però els de Casany tornen a tenir el comandament del partit, amb les ocasions i, en darrera instància amb la victòria. Roberto Fernández, amb un xut creuat dins l’àrea, marca el 2-1 definitiu.

El Mallorca B continua segon a dos punts del líder. A Can Fetis s’imposen al darrer alè. Al minut 91, el Binissalem és a prop de fer l’un a zero. Atura Quevedo, que treu en llarg, i Pau Mascaró fa l’única diana del partit. Setmana rodona per al davanter mallorquí: dimecres debuta amb el primer equip i el cap de setmana dona la victòria al filial amb un gol al temps afegit.
Més còmoda va ser la victòria del Poblense a s’Arenal. Jaume Vidal, amb una bona jugada individual, aconsegueix avançar els d’Óscar Troya al minut 26 de partit. No es torba gaire Marcos Jiménez de la Espada a doblar l’avantatge visitant. Ho fa amb un cop de cap al segon pal. I a la recta final del partit, pilota llarga, falla la defensa local, i Santi Aragón, amb una subtil vaselina, fa el 0-3 definitiu.

Idèntic resultat el del Constància al camp del Collerense. Els del Coll d’en Rabassa tenen les millors ocasions a la primera meitat, però els d’Inca sentencien a la represa. Des de la cantonada arriben els dos primers gols. Jaume Estrany fa el primer amb un poc de fortuna… i Joan Gayà firma el segon de cap. Tot i rebre tres gols, el porter local, Marc Galmés, és el millor del seu equip aturant primer un mà a mà… i després un penal llançat per Enric Sánchez. Res no pot fer per evitar el 0-3 del Constància, obra de Gálvez.

I acabam amb el Felanitx-Manacor. Els de Jaume Mut no varen poder passar de l’empat després del bon partit de Copa contra el Las Palmas. I això que s’avancen amb un autèntic golàs d’Albert Sastre. Gran xut del migcampista manacorí per avançar els visitants. Però al minut 84, Said aprofita una errada defensiva per establir l’empat definitiu.
La jornada es completà amb el Llosetense 2-Sóller 0 i l’Inter Manacor 2-Portmany 5.