societat

Sis de cada deu joves LGTBI enquestats per Ben Amics ha pensat en el suïcidi

L'informe també assenyala que un 6% dels enquestats ha sofert algun tipus de discriminació per la seva manera de ser

Imatge de la portada de l’Estudi sobre Risc de Suïcidi en Joves LGTBI de l'Associació Ben Amics


Sis de cada deu joves LGTBI de Mallorca que han participat en una enquesta de l’Associació Ben Amics han pensat en algun moment de la seva vida en el suïcidi. És un dels resultats de l’Estudi sobre Risc de Suïcidi en Joves LGTBI d’aquesta entitat. Un informe que assenyala també que un 62% dels enquestats ha sofert algun tipus de discriminació per la seva manera de ser.

Són xifres en la línia de les d’altres informes d’àmit estatal i, fins i tot, internacional, expliquen a Ben Amics. Per a l’estudi balear s’han validat 94 qüestionaris. En una entrevista al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, la presidenta de l’entitat Tatiana Casado ha assenyalat que hi ha joves que fins el moment de l’enquesta no havien associat la discriminació patida i, fins i tot, els seus pensaments suïcides, amb la seva orientació sexual o identitat de gènere: “Molts dels joves que han respost tenen certa homofòbia interioritzada i moltes vegades fins que no avançaven en el qüestionari i veien a quin tipus de discriminació ens estàvem referint no s’hi sentien identificats”

La presidenta de Ben Amics insisteix en la importància que les famílies donin suport a les persones LGTBI i que la societat s’impliqui en la defensa dels seus drets: “No pot ésser que cada vegada que ens sentim discriminats haguem de denunciar, la societat ens hi hem de ficar, és una cosa de tota la societat”, ha dit Casado.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...