X

Sis dels menors que entraren a Ceuta de manera irregular arriben demà a Palma

El Consell de Mallorca assumirà la tutela dels joves, que ingressaran en un centre d'acollida

10/06/2021

Sis dels menors que entraren a Ceuta de manera irregular arriben demà a Palma

Govern central i comunitats acordaren repartir-se 200 places d'acollida de menors. Varen ser uns 1.500 joves el que arribaren a Ceuta dia 18 de maig passat.

Sis dels menors que entraren a Ceuta de manera irregular pel mes de maig arribaran demà a Palma, segons ha informat el Consell de Mallorca. La institució insular assumirà la tutela d’aquests joves, d’acord amb el pacte a què arribaren Govern central i governs autonòmics per repartir-se 200 places d’acollida de menors no acompanyats.

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha explicat avui que “el Consell farà feina de manera més àgil, per garantir el benestar dels menors i poder iniciar el camí cap a l’emancipació”.

El protocol que es durà a terme amb els menors serà el mateix que s’aplica a qualsevol altre infant o adolescent arribat en les mateixes circumstàncies. En un primer moment, ingressaran en un centre de primera acollida i, tot i que ja venen amb una primera valoració mèdica de Ceuta, els tornaran a fer un reconeixement del seu estat de salut. L’IMAS els assignarà un tutor que, amb la col·laboració dels mediadors interculturals, determinarà quins recursos assignar a cadascun dels joves.

El Govern de les Illes Balears va acordar amb el Govern central fer-se càrrec d’un total d’onze menors estrangers no acompanyats. A banda dels sis que acollirà el Consell de Mallorca, el Consell de Menorca n’acollirà altres dos, i dels tres restants, se’n farà càrrec la Conselleria d’Afers Socials del Govern.

Europa rebutja la utilització que fa el Marroc dels menors

El Parlament Europeu ha carregat avui contra el Marroc per l’escalada migratòria registrada a Ceuta, i sobretot per utilitzar menors per pressionar Espanya, a causa de desacords en política exterior. L’eurocambra també ha sol·licitat fons d’emergència per assitir la ciutat autònoma de Ceuta.

Els eurodiputats posen de manifest el rebuig a l’estratègia de Rabat, i retreuen al Marroc que es posàs en risc la vida de milers de menors, en l’entrada irregular a la ciutat de Ceuta.

 

10/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris