X

Sis detinguts a Eivissa per haver robat rellotges d’alta gamma a turistes

No es descarten noves detencions i imputacions d'altres fets de similars característiques als integrants del grup criminal

20/05/2023

Sis detinguts a Eivissa per haver robat rellotges d’alta gamma a turistes

Redacció

La Policia Nacional ha detingut, a Eivissa, sis individus, cinc d’origen àrab i un de francès, d’entre 29 i 36 anys, com a presumptes autors d’integració d’un grup criminal organitzat, dedicat al robatori de rellotges d’alta gamma.

En el marc de la recerca, es va aconseguir detectar diversos membres d’un grup criminal que s’havien desplaçat a Eivissa, aprofitant l’increment de turistes que trien aquesta destinació per passar-hi les seves vacances, coincidint, a més, amb l’obertura de nombrosos establiments i amb una major afluència en les zones d’oci nocturn.

La metodologia utilitzada per aquests grups organitzats consisteix a seleccionar una víctima en locals o zones freqüentades per turistes, establir sobre aquestes un seguiment per part de 3 o 4 persones de l’organització, triar el moment adequat i actuar de manera ràpida i sorprenent, que garanteixi la seva via de fugida. Aquests grups no dubten a utilitzar la violència per a aconseguir el seu objectiu.

Després de l’arribada d’aquests individus, es va tenir coneixement a la Comissaria d’Eivissa de dos robatoris de rellotges d’alta gamma. Una vegada realitzades les recerques pertinents, es va poder determinar que aquestes persones havien participat en tots dos robatoris comesos el cap de setmana passat, en les zones de Platja d’en Bossa i del passeig de Joan Carles I.

En un dels robatoris, els presumptes autors van arribar a usar una violència desmesurada, quan tres homes van atacar la víctima i la colpejaren fins a tirar-la a terra, alhora que el ruixaven als ulls amb un esprai de pebre. I d’aquesta manera, aconseguiren sostreure-li un rellotge d’alta gamma.

Durant l’operatiu policial, es va detenir 4 presumptes autors quan es disposaven a abandonar l’illa amb documentació falsa. Aquestes persones prenien nombroses mesures de seguretat per a dificultar la recerca i perquè no es pogués determinar les relacions existents entre ells. Gràcies a això, s’aconsegueix recuperar un rellotge que aquestes personen tenien amagat entre les seves pertinences. L’endemà, es va detenir dos components més del grup criminal, un dels quals tenia un altre rellotge robat, del qual, fins al moment, no se n’ha pogut determinar la procedència.

És d’especial rellevància destacar que tots els individus utilitzaven documents falsos per a realitzar tots els tràmits jurídics, així com les reserves d’hostalatge, vols, embarcaments i lloguer de
vehicles.

Finalment, s’han detingut sis persones i s’han recuperat dos rellotges d’alta gamma entre les pertinences d’aquests autors, dels quals un d’aquests rellotges està valorat en 45.000 euros. Les recerques continuen obertes per a determinar què ha passat amb l’altre rellotge intervingut. A més, no es descarten noves detencions i imputacions d’altres fets de similars característiques als integrants del grup criminal.

20/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris