X

Sis hotels obsolets de les Balears seran esbucats amb una partida dels fons europeus

El Govern ha confirmat que els ajuntaments d'Alcúdia, Calvià, Sant Antoni i Manacor han presentat les propostes de demolició a la convocatòria de subvencions per millorar zones turístiques

07/02/2024

Redacció

Un total de 303 projectes, per valor de 190 milions d’euros, opten a ser finançats amb una partida de fons europeus extrapeninsulars per a la millora de zones turístiques. El Govern disposa de 60 milions d’euros: 44 per a iniciatives de qualsevol entitat local, i 16 per a zones madures i d’excessos.

Alcúdia, Manacor, Calvià i Sant Antoni han presentat un total de 6 propostes de demolicions d’hotels obsolets. El conseller de Turisme, Jaume Bauzà, ha confirmat que “es tomaran hotels” gràcies a aquesta convocatòria.

El termini d’execució dels projectes acaba a finals d’any, i es podran justificar fins al mes de juny del 2025. La majoria de les propostes dels ajuntaments i consells van dirigides a la millora d’infraestructures públiques, però també per reforçar els serveis públics o a la formació vinculada al sector turístic. El Govern preveu que la valoració i baremació de les propostes s’enllestirà d’aquí a un mes.

Admeten que el temps és just i, per això, ja han sol·licitat a la Secretaria d’Estat de Turisme que ampliï el termini per poder justificar els projectes durant el 2026.

07/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris