X

Sis mesos per aprofitar els fons europeus per fer centres de crisi per a víctimes de violència sexual

Garrido i Cladera temen que les polítiques de lluita contra la violència masclista quedin relegades "si el PP s'agenolla davant Vox"

26/06/2023

Sis mesos per aprofitar els fons europeus per fer centres de crisi per a víctimes de violència sexual

Prop de 300 dones van demanar ajuda l’any passat a l’IB-Dona per haver estat víctimes de violència sexual. Per atendre-les, la llei del “només sí és sí” marca que ha d’haver-hi un centre de crisi d’atenció integral les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

El govern ha firmat el conveni per traspassar al Consell de Mallorca 800.000 euros de fons europeus per adquirir un edifici on centralitzar l’atenció psicològica, jurídica i social a aquestes dones. Però adverteixen que el termini per fer ús d’aquests fons acaba a finals d’enguany.

“Ara toca executar-ho i estarem vigilant perquè això s’ha de complir en un termini”, ha dit la presidenta del Consell en funcions, Catalina Cladera. “Jo esper que el nou govern sigui responsable, que no es perdin aquestes quanties i que compleixi la llei“, ha afegit la consellera de Presidència en funcions, Mercedes Garrido. “Se senten massa coses que ens fan presagiar que probablement les polítiques de lluita contra la violència masclista, de defensa del col·lectiu LGTBI, etc., seran les que quedaran relegades. Si el PP s’agenolla davant Vox amb les seves pretensions ideològiques, això serà el que ens trobarem”.

L’objectiu del govern en funcions és que hi hagi centres de crisi en funcionament per a víctimes de violència sexual també a Menorca, Eivissa i Formentera abans del 31 de desembre.

26/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT