X

Sis nous contagis de coronavirus a Balears, 1.935 en total

Ja són 202 les persones mortes per aquesta malaltia a les Illes

08/05/2020

Sis nous contagis de coronavirus a Balears, 1.935 en total

Eduardo Sanz / Europa Press

Balears ha sumat en les últimes hores sis nous contagis per coronavirus (COVID-19), de manera que la xifra total de casos confirmats per PCR a la Comunitat ascendeix a 1.935, segons dades del Ministeri de Sanitat. Suposa un increment del 0,3 per cent respecte a l’última actualització.

A més, l’estadística de Sanitat incorpora una nova defunció a la Comunitat, de manera que ja són 202 les persones mortes amb COVID-19 a Balears.

D’altra banda, les altes registren un increment del 2,2 per cent amb 29 curats respecte a aquest dijous. Fins avui 1.374 persones han superat el virus a Balears. D’aquesta manera, la xifra de casos actius continua baixant, fins als 359.

Respecte a aquest dijous, tres persones han requerit hospitalització per la malaltia. Des que va començar la pandèmia, 1.135 pacients han requerit d’ingrés hospitalari a Balears. No obstant això, no hi ha hagut nous ingressos a UCI, que es mantenen en 168.

Sumant els 94 casos de persones amb test d’anticossos positiu als casos confirmats per PCR, la xifra seria de 2.029 persones afectades a Balears, si bé aquesta dada inclou persones sense símptomes en el moment de la prova.

En total, a Balears s’han practicat 57.524 proves de laboratori (48.191 PCR i 9.333 tests d’anticossos). Sumant els 94 casos de persones amb test d’anticossos positiu als casos confirmats per PCR, la xifra seria de 2.029 persones afectades a Balears, si bé aquesta dada inclou persones sense símptomes en el moment de la prova.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 340 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,5 per cent del total de casos. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 88 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5 per cent de la plantilla sanitària. Un total de 149 estan en vigilància activa, la qual cosa no vol dir que tinguin positiu confirmat en COVID-19.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS:

A Mallorca hi ha 193 persones hospitalitzades, 35 d’elles en unitats de vigilància intensiva. Un total de 169 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i d’aquests 127 són casos actius.

A Menorca, hi ha cinc persones hospitalitzades (totes en l’UCI). També hi ha tres persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 24 les persones hospitalitzades (cinc en l’UCI). Altres set persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

La Conselleria de Salut ha confirmat un nou contagi en un treballador d’una residència d’ancians de Balears, si bé no ha augmentat la xifra d’afectats entre els usuaris.

Actualment, hi ha 116 usuaris amb contagi actiu per coronavirus, altres 136 han superat la infecció i 82 han mort. Quant als treballadors, 54 són positius actius i altres 101 ja s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte dels últims dies: ja han superat la malaltia 18 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.


Consulta aquí totes les dades publicades pel Ministeri de Sanitat
Menorca registra la dotzena mort amb Covid-19
El Servei de Salut finalitza demà dissabte el cribratge a totes les residències de les Illes Balears
L’evolució de la Covid-19

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris