societat

Situació de la Covid-19 a Balears: 147 pacients a planta i 41 ingressos a UCI

Salut ha comptabilitzat una nova defunció a les residències de les Illes en les últimes 24 hores, per la qual cosa ascendeixen fins a 176 les morts a causa de la pandèmia a residències

EFE/Raquel Manzanares


Avui dissabte, segons dades de la Conselleria de Salut, han minvat els ingressos hospitalaris per mor del coronavirus. Ara n’hi 147 persones a planta, 7  manco que ahir, i 41 a l’UCI, una més que ahir.

Pel que fa a les residències de gent gran augmenten les hospitalitzacions, són 4 més que ahir fins arribat als 43 usuaris. I si miram les víctimes mortals a residències, les darrers 24 hores ha mort una persona més per COVID-19 i ja són 176, en concert a la Llar d’Ancians de Palma que acumula 9 defuncions en total.

Les autoritats sanitàries alerten que la situació de la pandèmia a Balears no és bona. De fet, el darrer informe epidemiològic publicat reculla una tendència a l’alça en els nivells de contagis. La incidència acumulada total de l’arxipèlag durant els darrers 14 dies és de 140,9 casos per cada 100mil habitants, són més de 15 positius més que els que es varen registrar entre el 30 de setembre i el 13 d’octubre.

Passa el mateix en totes les illes. A Eivissa han passat de 148 casos a 173, a Mallorca entre el 30 de setembre i el 13 d’octubre n’hi havia 131 casos i ara n’hi ha 143, a Formentera han passat de 0 casos a 8,3 i a Menorca han pujat de 52 a 86. I aquest no és l’únic barem que augmenta.

Segons el darrer informe epidemiològic del Govern actualitzat fins dia 21 d’octubre, de totes les PCR’s practicades, el 7,1 per cent donaren positiu. És la taxa més elevada del darrer mes. De fet, per trobar una taxa similar ens hem de remuntar fins al 20 de setembre. Recordem que el centre Europeu de Prevenció i Control de Malalaties estableix que una taxa de positivitat superior al 3 per cent és preocupant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa