X

S’obre la possibilitat que les apotecaries tramitin certificats covid a ciutadans positius

De moment, la Unió Europea només accepta la prova PCR per poder obtenir el certificat de recuperació

24/01/2022

S’obre la possibilitat que les apotecaries tramitin certificats covid a ciutadans positius

Els farmacèutics de Balears podrien començar a tramitar certificats covid als ciutadans que donin positius en les proves de detecció. Aquesta és una possibilitat que ja es treballa entre el Col·legi de Farmacèutics (COFIB) i la Conselleria de Salut, tot i que de moment el certificat covid de la Unió Europea només accepta com a prova una PCR per validar el document, que és necessari per a entrar a determinats establiments així com per viatjar a altres països.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assegurat que la Secretaria d’Estat ha sol·licitat a la Unió Europea que s’inclogui també els test d’antígens per poder obtenir el certificat covid digital.

Mentrestant, l’acord al qual ja han arribat el Govern i el COFIB és la capacitat de les farmàcies per poder intervenir sobre les baixes dels positius per covid. A partir d’aquest dilluns, les apotecaries de les Balears ja poden notificar antígens positius al sistema de l’IB-Salut. No actuaran d’ofici, però sí acreditaran la validesa del test que després haurà de gestionar el ciutadà a través de la web de l’IB-Salut.

Aquesta tasca és voluntària, que cada farmàcia decidirà si pot o no donar el servei, i que el ciutadà s’haurà de seguir pagant el test d’antígen, tot i que no hi haurà cap cost addicional per l’atenció del servei.

24/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris