X

S’obre una línia d’ajuts per pal·liar els danys de la torrentada del passat setembre al camp de Menorca

El Consell hi destinarà 200.000 euros i calcula que se'n podran beneficiar una vintena de finques

11/05/2022

S’obre una línia d’ajuts per pal·liar els danys de la torrentada del passat setembre al camp de Menorca

El 21 de setembre de 2021 les pluges torrencials van arribar a superar els 126 litres per metre quadrat en algunes zones de Ferreries, amb una intensitat superior als 80 litres l’hora. Gran part dels conreus es van veure afectats, especialment per desbordament de torrents. Ara el Consell de Menorca acaba d’aprovar una línia d’ajuts, segons la qual cada explotació afectada podrà rebre un màxim de 20.000 euros. La partida total prevista és de 200.000. Els responsables de l’administració insular han calculat aquestes xifres a partir d’una primera inspecció i taxació dels danys en aquelles finques que, en el seu moment, els van notificar.

El conseller menorquí d’Economia i Territori, Josep Pastrana, apunta que aquests ajuts arribaran a una vintena de finques dels municipis des Mercadal, Ferreries i Ciutadella. En concret es tracta de les explotacions agràries que es troben dins les sis conques hidrogràfiques que es van desbordar i que corresponen als torrents d’Algendar, Trebalúger, d’Albranca, de la Vall, de Salairó i Binidelfà.

Entre les finques que responen a aquests criteris hi ha el Banc i Viver d’Arbres de Càritas Menorca, un projecte d’inserció social que va perdre el 70% dels planters d’arbres. El Coordinador de Projectes d’Economia Social de l’entitat, Antoni Aguiló, considera que aquests ajuts haurien “pogut arribar abans… i més amb les reunions que havien mantingut amb les administracions. Però bé està que s’hagin adonat que hi ha aquesta necessitat. Però el que hem d’aclarir és la neteja dels torrents; que no torni a passar, perquè és la segona vegada que ens succeeix en deu anys”. Aguiló afegeix que han arribat a oferir fer net els torrents amb treballadors d’inserció de l’entitat; no obstant això, de moment, no han obtingut resposta.

11/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris