X

Sofía Otero, de 8 anys, guanya l’Os de Plata a millor interpretació de la Berlinale

Interpreta una nina trans a la pel·lícula '20.000 especies de abejas', d'Estíbaliz Urresola

26/02/2023

Sofía Otero, de 8 anys, guanya l’Os de Plata a millor interpretació de la Berlinale

Sofía Otero amb l'Os de Plata de la Berlinale. / EFE

Redacció

L’actriu espanyola Sofía Otero, de 8 anys, ha guanyat l’Os de Plata a millor interpretació protagonista en la 73a edició de la Berlinale per 20.000 especies de abejas, òpera prima de la directora alabesa Estíbaliz UrresolaOtero interpreta una nina trans de 8 anys de Baiona, França, que se’n va a visitar la seva família materna a un poble del País Basc. Allà s’enfronta a les mirades dels adults, els quals només la reconeixen amb el seu nom i identitat de nin, Aitor.

Ha recollit el premi entre llàgrimes en la gala dels premis oficials del jurat internacional, presidit per l’actriu Kristen Stewart i en el qual es troba també l’espanyola Carla Simón. L’actriu ha agraït el guardó a l’equip de la pel·lícula i a la seva família. “Gràcies al jurat per concedir-me aquest premi tan especial per a mi”, ha dit.

La directora del film va explicar que la història de 20.000 especies de abejas va sorgir després que un nin trans es va suïcidar el 2018. Un fet que va commocionar la societat, especialment la basca. “No he volgut contar la seva història, però sí que em vaig aferrar a una carta que va deixar escrita, en què evocava amb molta esperança que aquesta decisió seva ens portàs a un horitzó on els que vinguessin darrere d’ell tinguessin menys disputes de les que ell va tenir”, va relatar Urresola.

26/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris