societat

Sóller permet la construcció de piscines en jardins i corrals

Per estalviar aigua han d'utilitzar cloradors salins i reutilitzar-la per regar

S%C3%B3ller+permet+la+construcci%C3%B3+de+piscines+en+jardins+i+corrals

Sóller permet la construcció de piscines en jardins i corrals. Després de quatre anys de tràmits, s’ha aprovat el canvi urbanístic per poder autoritzar-les en les zones verdes privades. Això sí, amb una sèrie de condicions. L’aigua no pot provenir de la xarxa municipal i no poden ser superiors a 30 metres quadrats. És un element fonamental per als habitatges dedicats al lloguer turístic.

Excepte en jardins catalogats com a singulars, en règim general, qualsevol corral o jardí particular podrà implantar aquest espai. Han de ser descobertes, que la làmina d’aigua no ocupi més del 30% de la superfície del jardí, que almanco estiguin separades dos metres dels llindars, que no sobrepassin la rasant del terreny natural en més de 20 centímetres, que la tonalitat de les rajoles sigui verd fosc i en cap cas no ha de suposar la tala de la vegetació existent.

Per adequar-se a l’estalvi d’aigua, les piscines hauran d’utilitzar cloradors salins per després poder reutilitzar l’aigua per regar les zones enjardinades a la mateixa parcel·la, s’hauran de mantenir netes tot l’any i utilitzant sistemes antievaporació.

Modificació puntual del PGOU

La modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana va iniciar-se al març del 2015 i també en regula la construcció al port de Sóller on es podran establir a qualsevol planta de l’edifici i al terrat sempre que no sobresurtin més de 1,10 m respecte del paviment. La suma dels miralls d’aigua ha de tenir una superfície màxima equivalent al 40% de l’ocupació de l’edificació principal.

Una mesura ben diferent, a la de Palma, després que al novembre, per vetlar pel paisatge urbà, pel patrimoni comú i evitar l’alt consum d’aigua, va suspendre les llicències de piscines als terrats dels edificis del centre històric, al barri del Jonquet o als edificis catalogats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Onze joves denunciats a Santa Eulàlia per fer botellot a la via pública

Els agents varen arribar a lloc de Es Puig de s'Església Vella i varen interposar diverses sancions

55 nous positius de Covid-19 a Balears i cinc morts

El total de casos acumulats és de 56.135 des de l'inici de la pandèmia i de 722 morts. En aquests moments, el Servei de Salut atén 1.722 persones a causa...

Mor Antoni Caimari, fundador d’ACA i compositor de música contemporània

Ha mort a l'edat de 77 anys, ja que patia de feia un temps una degeneració física i cognitiva

El Born de Palma, un aparador per donar visibilitat als infants amb malalties rares

A Mallorca, només tres infants pateixen la malaltia de la Coffin-siris, una de les 1.300 malalties identificades a Espanya com...