societat

Sóller permet la construcció de piscines en jardins i corrals

Per estalviar aigua han d'utilitzar cloradors salins i reutilitzar-la per regar

S%C3%B3ller+permet+la+construcci%C3%B3+de+piscines+en+jardins+i+corrals

Sóller permet la construcció de piscines en jardins i corrals. Després de quatre anys de tràmits, s’ha aprovat el canvi urbanístic per poder autoritzar-les en les zones verdes privades. Això sí, amb una sèrie de condicions. L’aigua no pot provenir de la xarxa municipal i no poden ser superiors a 30 metres quadrats. És un element fonamental per als habitatges dedicats al lloguer turístic.

Excepte en jardins catalogats com a singulars, en règim general, qualsevol corral o jardí particular podrà implantar aquest espai. Han de ser descobertes, que la làmina d’aigua no ocupi més del 30% de la superfície del jardí, que almanco estiguin separades dos metres dels llindars, que no sobrepassin la rasant del terreny natural en més de 20 centímetres, que la tonalitat de les rajoles sigui verd fosc i en cap cas no ha de suposar la tala de la vegetació existent.

Per adequar-se a l’estalvi d’aigua, les piscines hauran d’utilitzar cloradors salins per després poder reutilitzar l’aigua per regar les zones enjardinades a la mateixa parcel·la, s’hauran de mantenir netes tot l’any i utilitzant sistemes antievaporació.

Modificació puntual del PGOU

La modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana va iniciar-se al març del 2015 i també en regula la construcció al port de Sóller on es podran establir a qualsevol planta de l’edifici i al terrat sempre que no sobresurtin més de 1,10 m respecte del paviment. La suma dels miralls d’aigua ha de tenir una superfície màxima equivalent al 40% de l’ocupació de l’edificació principal.

Una mesura ben diferent, a la de Palma, després que al novembre, per vetlar pel paisatge urbà, pel patrimoni comú i evitar l’alt consum d’aigua, va suspendre les llicències de piscines als terrats dels edificis del centre històric, al barri del Jonquet o als edificis catalogats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

60.000 passatgers manco un dia 31 de març de 2020

La xifra de viatgers ha caigut un 99% als aeroports i el transport de mercaderies, a la meitat

Macrocontrols provoquen grans retencions als accessos i les sortides de Palma

Aquest diuemenge 12 persones han resultat detingudes a Balears: 5 a Mallorca, 5 a Eivissa i 2 a Menorca

Menorca concentra totes les persones sense casa a l’alberg juvenil de Sa Vinyeta

El servei es trasllada des de la instal·lació del Bisbat a Maó perquè no pot donar cabuda a totes les...