X

Solució temporal a l’escorxador d’Inca: un permís especial per poder sacrificar aus

El concessionari ja ha presentat la sol·licitud mentre no es resolen les deficiències de la banyera on s'entabanen els pollastres

04/03/2021

Solució temporal a l’escorxador d’Inca: un permís especial per poder sacrificar aus

A la finca Binifela de Capdepera fa un mes que no poden enviar pollastres a l’escorxador i els animals ja sobrepassen els 3 quilos que pesen quan els sacrifiquen. Això suposa per al productor un problema econòmic important, ja que ha de mantenir les aus. A més, si no se sacrifiquen aviat seran difícils de comercialitzar perquè tendran un cost massa elevat per al consumidor. I és que el preu de venda d’aquests pollastres ecològics se situa entorn dels 12 euros el quilo i amb el pes actual, que és de més de 4 quilos, un animal sencer en pot costar al voltant de 50.

Perquè l’escorxador d’Inca pugui tornar a funcionar s’ha de substituir la banyera on s’entabanen els pollastres perquè no compleix la normativa europea. El fabricant la pot tenir enllestida d’aquí a dos mesos i la solució que es proposa seria temporal. El concessionari de l’escorxador d’aus d’Inca ha presentat aquest matí la sol·licitud perquè li atorguin un permís especial per poder continuar sacrificant aus mentre no arriba la banyera nova i s’espera que la Conselleria de Salut doni l’autorització al més aviat possible.

04/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris