mallorca

Son Amar, al darrere d’un model 100% ecològic

L'empresa d'espectacles aplica un ambiciós projecte de RSC per estalviar aigua i energia i reciclar residus

Son+Amar%2C+al+darrere+d%27un+model+100%25+ecol%C3%B2gic

A Son Amar han passat de generar dos camions de fems diaris, a només un cada quatre mesos. L’empresa aplica un ambiciós model de sostenibilitat. Té el seu propi punt verd per reutilitzar tot el fems que produeixen. Així, per exemple, separen el plàstic en set categories; empren les restes orgàniques del restaurant per fer compost i aprofiten els taps de suro del bar per cobrir les jardineres… Tot un conjunt de pràctiques mediambientals que els han permès convertir-se en la primera empresa turística d’Espanya a rebre la prestigiosa certificació SR10, que atorga AENOR, pel seu sistema de responsabilitat social corporativa.

L’estalvi d’aigua i d’energia és un dels pilars del seu model. Als banys, per exemple, han creat un circuit per reutilitzar l’aigua que es perd pel rentamans, i fer-la arribar a l’excusat. Si abans n’empraven 250 mil litres diaris, ara just en gasten 12.000 i també han reduït el consum elèctric.

Al jardí la gespa és artificial i hi estan prohibits els productes químics. Al restaurant no s’empren plàstics, i fins i tot les copes són fabricades a partir del vidre que generen. Per reduir l’ús de paper, només hi ha una impressora en tot l’edifici. I pel que fa a la moblitat, han creat un mapa que ajuda els 300 treballadors de l’empresa a organitzar els trajectes per compartir cotxe.

D’altra banda, en aquests moments preparen la instal·lació per col·locar damunt la teulada 525 plaques solars que abastiran d’energa neta tot el complex.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Guia de lectures per a la igualtat

Les biblioteques de Calvià han elaborat aquest catàleg que inclou uns 200 llibres de temàtica feminista i LGTBI

Entra en vigor el nou sistema de restriccions sanitàries del Govern

Els nivells depenen de la situació epidemiològica de cada illa o zona i van del 0 al 4. S'observa la...

3 minuts més per recórrer els 11 quilòmetres i mig de la de Via de Cintura

La reducció de 40 quilòmetres de velocitat afectarà els transportistes, asseguren, que a més lamenten no els han consensuat la...