mallorca

Son Castelló es convertirà en el primer polígon industrial intel·ligent de les Balears

El projecte tecnològic, anomenat 'Truesmart', aposta per la reducció d'emissions contaminants i per la sostenibilitat de les empreses de l'Asima


L’Associació d’Industrials de Mallorca (Asima) i Trueworld Organization han signat un conveni de col·laboració per convertir Son Castelló en el primer polígon industrial intel·ligent de les Illes. El projecte tecnològic passarà a ser, així, en una de les darreres innovacions del sector a Balears. D’acord amb Trueworld, la instauració del projecte la conformarà la instal·lació de components i sistemes de monitoratge de dades per a obtenir, en temps real, el càlcul de la petjada de carboni emesa per les empreses que formen l’Associació.

L’Asima oferirà als seus associats informació sobre el projecte, anomenat ‘Truesmart’, un pla de formació online en matèria de bones pràctiques al sector i una memòria de sostenibilitat, i els oferirà la oportunitat d’incloure’s a la Xarxa Balear de Comerços Sostenibles. En aquesta línia cap a una indústria més sostenible, Truesmart englobarà també la valoració i reducció de l’impacte ambiental provocat per les empreses interessades en participar mitjançant la realització d’un pla de reducció d’emissions generades.

Ambdues organitzacions aposten per la indústria 4.0, en vista de “la creixent necessitat de les PIMES d’afrontar un procés de transformació i digitalització” envers models més “innovadors, competitius i sostenibles”. Entre els beneficis de la instal·lació d’aquests nous serveis, es troben principalment la recopilació d’informació, l’anàlisi de dades i l’aplicació d’eines de simulacre, els quals permeten configurar algoritmes d’alta eficiència, pel que fa a la gestió de recursos i impacte ambiental, a través de models predictius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Tolo Gili, president d’ El Pi de Mallorca

Entre els objectius del nou president, "calmar les aigües" internes i mirar cap a les eleccions del 2023

Més de 50 voluntaris recullen 245 quilos de residus en només dues hores a S’Albufereta

Els participants han trobat molts de microplàstics i fins i tot un matalàs

Tres ferits lleus en un accident a Son Rapinya

Els veïnats denuncien les contínues carreres que hi ha a les nits, i que avui haurien ocasionat el sinistre