societat

Son Espases fa un seguiment als pacients que han superat la COVID-19

Unes 45 persones ja han començat el control, actiu des de fa tres setmanes

Son+Espases+fa+un+seguiment+als+pacients+que+han+superat+la+COVID-19

Les persones que han superat el coronavirus han de fer un seguiment posterior que s’allarga com a mínim tres mesos. És el protocol que s’aplica a Son Espases des de fa tres setmanes i a través del qual ja s’ha atès una cinquantena de persones que han estat donats d’alta de la COVID-19.

Prop de 400 persones han estat ingressades a l’hospital de Son Espases per COVID-19 des del març. Molts han estat donats d’alta, però la seva experiència continuarà almanco tres mesos més. La pregunta, llavors, és, es poden tornar a contagiar? Segons els sanitaris, les persones que han passat la malaltia tenen els anticossos, i tot i que no se sap amb certesa si es poden tornar a contagiar, tot apunta al fet que ja estan immunitzats. Incertesa que també es té sobre les conseqüències d’una malaltia encara en estudi. Les seqüeles més comunes són les relacionades amb la inflamació dels pulmons, que pot derivar en fibrosi.

Els malalts amb més símptomes i problemes respiratoris són traslladats a l’UCI, on estan ingressats entres dues i tres setmanes. Però les seqüeles poden aparèixer a tots els pacients que han estat contagiats. Una vegada que són donats d’alta, han d’acudir a un control periòdic que es pot allargar en els casos més greus fins a cinc mesos.

Gairebé totes les persones que s’han contagiat de COVID-19 i han rebut l’alta, tenen algun símptoma. El més destacat és l’astènia, un cansament generalitzat físic i intel·lectual.

Des que es va activar el seguiment de pacients de coronavirus, han passat per Son Espases uns 45 malalts, 7 diaris, per ser examinats i seguir la seva evolució.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Funeral per les víctimes de la Covid-19, deu dies abans de l’homenatge institucional del Govern

El president Pedro Sánchez, de viatge institucional a Portugal, no hi ha assistit

Les parelles de Balears són les que més se separen de tot l’estat

Balears va liderar la taxa de divorcis amb un 6,6% de demandes per cada 10.000 habitants, l'any passat