X

Son Espases modifica protocols per saturació: no se separaran els malalts covid lleus de la resta

El nombre de sanitaris contagiats dificulta l'organització, al mateix temps que augmenten els pacients d'altres especialitats positius per Covid

10/01/2022

Son Espases modifica protocols per saturació: no se separaran els malalts covid lleus de la resta

Imatge d'arxiu.

L’augment de contagis i la rapidesa amb què es produeixen a causa de la variant Òmicron es trasllada als hospitals. Creixen les hospitalitzacions, i més de 750 sanitaris estan de baixa. Son Espases reconeix la saturació i modifica protocols. Son Espases té, en aquests moments, el servei d’atenció a malalts covid molt saturat. A partir d’ara els pacients que ingressen en altres especialitats i donin positiu de coronavirus mentre estan a l’hospital, no seran traslladats a les àrees covid si no presenten símptomes greus.

La saturació, segons la gerència, es deu a dos motius principals: per una part, el nombre de sanitaris contagiats de baixa confinats, que dificulta l’organització assistencial, i, d’altra banda, augmenta el total de pacients d’altres especialitats amb diagnòstics positius per covid. Un escenari que no havia passat en cap altra onada, i que ha obligat a modificar els protocols.

És a dir, si un pacient de psiquiatria o de digestiu dona positiu mentre està ingressat, se l’atendrà des del mateix servei, sempre que no presenti símptomes greus relacionats amb la covid.
Segons els experts, el pic de contagis no ha arribat al màxim, i la situació de pressió es mantendrà un parell de setmanes més.


El Govern admet que “els nivells d’ocupació actuals s’acosten als moments més difícils de la pandèmia”

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT