societat

Les violacions a les Illes Balears es dupliquen durant l’estiu

El servei de Ginecologia de Son Espases treballa en el primer registre de casos d'agressió sexual

Les+violacions+a+les+Illes+Balears+es+dupliquen+durant+l%27estiu

Els casos de dones ateses a Son Espases per haver estat violades durant l’estiu es dupliquen respecte dels mesos d’hivern. L’hospital registrarà totes les dades relacionades amb els casos per poder fer-ne un estudi. En set anys s’han denunciat a les Illes 1.113 agressions sexuals, 419 amb penetració.

El servei de Ginecologia de Son Espases registrarà tots els casos d’agressió sexual que arriben a l’hospital i estudiarà les circumstàncies que els envolten. Les dades serviran perquè les administracions públiques puguin prendre mesures de prevenció. Afirmen que si de gener a maig es tracten una quinzena de casos, durant l’estiu les dones ateses a Son Espases per haver estat violades es dupliquen.

Segons el cap de Ginecologia, Octavi Córdoba, el turisme d’oci nocturn relacionat amb l’alcohol de la zona de Magaluf sol estar relacionat amb les agressions sexuals ateses en aquest hospital mallorquí.

L’atenció a l’hospital abasta l’obtenció de proves jurídiques, mesures contra el contagi de malalties de transmissió sexual o la contracepció. Segons dades del Ministeri de l’Interior, entre 2010 i 2017 1.113 dones varen interposar una denúncia per haver estat agredides sexualment. 419 d’elles varen ser penetrades durant l’agressió. El 23 per cent de les denunciants era menor d’edat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Arranca una setmana de mobilitzacions globals contra el canvi climàtic

Dilluns se celebra la Cimera d'Acció Climàtica de l'ONU a Nova York

Els més joves de Binissalem participen a la Gran Batalla del Raïm

És una de les cites més esperades de les festes des Veremar

Els experts adverteixen que s’ha de cultivar la cultura de l’esforç amb els infants

El jutge Emilio Calatayud i Toni Nadal, entre d'altres, han participat en el Fòrum d'Educació que s'ha celebrat a l'Auditòrium...

Un de cada cinc balears amb dependència té Alzheimer o una altra demència de tipus cognitiu

En l'actualitat hi ha 20.785 persones a les Illes que han estat declarades dependents