societat

Son Espases suspèn les vacances i els permisos als sanitaris

Des del Sindicat Mèdic de les Balears demanen a la població que limiti la seva activitat social


Son Espases ha comunicat la suspensió temporal dels permisos i les vacances al personal sanitari de l’hospital. Els motius principals són l’augment de la pressió hospitalària dels darrers dies, la previsió que el nombre de contagis s’incrementi en les properes setmanes i la manca de personal com a conseqüència de l’elevat nombre de professionals sanitaris contagiats. En funció de com avanci la pandèmia de Coronavirus, aquesta mesura es posdria estendre a altres centres hospitalaris.

La situació als hospitals de Mallorca, especialment a Son Llàtzer i Son Espases, és complicada. L’increment de casos que s’han registrat en les darreres setmanes ha fet augmentar de manera cosiderable la pressió assistencial. La principal conseqüència de tenir les plantes especialitzades i les Unitats de Cures Intensives gairebé al límit és que s’han d’aturar de programar altres activitats hospitalaries. SIMEBAL explica que aquets dos hospitals aturen, de moment, les cirúrgies programades no urgents.

Per poder ampliar la capacitat de les UCIs, les plantes o obrir més sales dedicades als malalts, es necessita més personal. Aquest és el reclam que fan els sindicats mèdics i d’infermeria, que atribueixen la manca de professionals actual a una inadequada organització.

Des del Sindicat Mèdic de les Balears demanen a la població que limiti la seva activitat social. Mentre que creuen que les restriccions anunciades per part del Govern autònomic no s’ajusten a la greu situació actual.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una empresa instal·la mesuradors de la qualitat de l’aire ‘low cost’ a Sóller

Volen aportar noves dades sobre la contaminació que té tendència a acumular-se a la zona. N'han posat un al col·legi...

La plataforma ‘Molt més que Nuredduna’ reclama a Cort que paralitzi el projecte previst pel carrer

Volen que les reformes es facin de manera consensuada a tot el barri de Pere Garau

L’estratègia de vacunació a les Balears podria variar

Salut demana al ministeri un canvi de criteri per al repartiment de les dosis i que prioritzin les comunitats amb un producte interior brut més afectat