Localitzada la menor de 17 anys desapareguda a Palmanova
L'alerta per desaparició ha estat desactivada

Actualment, dos pacients d'Eivissa i un de Mallorca són a l'espera de rebre aquest tractament
L’Hospital de Son Espases ha estrenat una tècnica innovadora, la teràpia CAR-T, de manera íntegra, per tractar pacients amb limfomes i amb leucèmies agudes limfoblàstiques. Actualment, l’hospital de referència tracta el segon pacient a les Balears. Ens referim a una tècnica nova que consisteix en l’extracció dels limfòcits del pacient, que es modifiquen genèticament en el laboratori, i després se li infonen novament perquè ataquin les cèl·lules canceroses.
Fins fa poc, els pacients illencs s’havien de desplaçar a l’Hospital Clínic de Barcelona per rebre almanco una part d’aquest tractament, i ara ja el poden fer tot a les Balears. El pròxim repte, reconeix la cap del Servei d’Hematologia de Son Espases, Antònia Sampol, és aconseguir la certificació de CAT-T com a centre productor, una acreditació que ha d’atorgar l’Agència Espanyola de Medicament i Productes Sanitaris (AEMS). A hores d’ara, la modificació genètica la fan dues empreses, una als Estats Units i una altra a França.
Aquest tractament s’utilitza en pacients amb limfomes i leucèmies agudes, en què tots els tractaments han fallat, fins i tot el trasplantament. La previsió és que els pròxims mesos se n’ampliïn les indicacions, com el mieloma múltiple. La teràpia CAR-T, a més, té menys efectes secundaris que, per exemple, la quimioteràpia, perquè és un tractament dirigit.
Actualment, dos pacients d’Eivissa i un de Mallorca són a l’espera de rebre aquest tractament. Des de l’aprovació d’aquesta teràpia avançada, 27 pacients de les Illes s’han tractat a la Península.
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
Continua la incògnita, mentre s'especula quina espècie pot haver causat el que no sembla una mossegada
Després d'un mes, l'home de 54 anys ha estat traslladat a planta