X

Son Pisà, la primera escola de Palma amb plaques fotovoltaiques

88 plaques solars proveiran de llum i d'energia aques centre i suposaran un estalvi energètic d'aproximadament un 40% anual 

27/11/2021

Son Pisà, la primera escola de Palma amb plaques fotovoltaiques

Panells solars instal·lats al sostre del col·legi Son Pisà, a Palma.

El col·legi de Son Pisà, situat a la barriada de Son Dameto, a Palma, disposa ja d’una instal·lació de 88 plaques fotovoltaiques que el proveiran de llum i d’energia. És el primer centre educatiu públic de Palma on es fa una instal·lació similar.

El projecte ha suposat una inversió de 39.667 euros i ha permès instal·lar els panells solars al sostre de l’edifici de l’escola, amb una potència de 450 wats cada un, que sumen en total 39,6 kw de potència màxima instal·lada.

La nova instal·lació aconseguirà un estalvi energètic d’aproximadament un 40% anual i, a més, generarà excedents energètics que seran compensats a la factura elèctrica, segons ha destacat. Un panell indicador mostra informació actualitzada amb els valors del consum energètic de l’escola i els valors dels consums generats pels panells solars, una eina que també contribuirà a conscienciar als alumnes de la importància d’apostar per les energies netes.

Aquest projecte, elaborat pel servei d’estudis i projectes de l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, ha rebut una subvenció de la Direcció General d’Energia de la Conselleria de Transició Energètica que suma 23.800 euros i ha estat finançat a través dels Fons Feder 2014-2020. L’Ajuntament de Palma, per la seva banda, hi ha invertit 15.866 euros, una quantitat que s’amortitzarà en els pròxims tres anys segons els valors energètics actuals. 

Son Pisà és la primera escola que compta amb plaques fotovoltaiques de Palma, però no és l’únic edifici públic amb aquesta mena d’instal·lacions. A l’edifici de les piscines de Son Hugo, el Govern també va realitzar una inversió de 141 mil euros per a instal·lar 370 plaques solars, les cotxeres de l’EMT compten amb una instal·lació fotovoltaica de 80 plaques i a l’edifici d’Emaya hi ha també un projecte en marxa.

Des de 2017, el Govern subvenciona la instal·lació d’aquest tipus de plaques en edificis públics i ajuntaments i consells insulars hi poden optar. Les ajudes cobreixen entre un 40 i un 50% de l’import de la inversió i permet estalviar més d’un 25% del rebut de la llum.

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris