X

Son Reus cerca famílies per 80 cans i 30 moixos

Segons les dades de Son Reus, el 70% dels animals que atén hi han ingressat per renúncia del propietari

27/05/2023

Son Reus cerca famílies per 80 cans i 30 moixos

Bàrbara Rodríguez

Cans com en Nico, na Greta, en Thor i n’Auron són alguns del centenar d’animals del Centre de Benestar Animal de Son Reus que cerquen una família. Ara mateix, la canera cerca famílies per un total de 80 cans i 30 moixos.

Segons el director i veterinari del centre, Pedro Morell, gairebé la meitat dels animals que acull el centre han passat més temps a la canera “del que és habitual”. La majoria dels animals que ingressen són animals domèstics perduts, i tornen a les mans dels seus propietaris durant les primeres 24 hores de la seva arribada. “Tenim cans que fa un any que són al centre. És un temps exagerat” comenta Morell.

Segons les dades de Son Reus, el 70% dels animals que atén hi han ingressat per renúncia del propietari; una xifra acompanyada de l’increment de renúncies de cans de caràcter fort. Solen ser animals de races grosses i dominants, que estan acostumats a viure al camp o a cases grans. Els professionals i voluntaris confien que prest trobaran una família adequada, però esperen que els adoptin amb responsabilitat i tenint present les necessitats de cada ca perquè, en paraules del director de Son Reus, “aquests cans que estan acostumats a estar al camp o al jardí, no són per estar al sofà”.

Al centre de Son Reus també hi ha companys per als propietaris més independents. Una trentena de moixos domèstics encara no han trobat la seva llar. De vegades, les falses creences fan que la gent els abandoni al carrer i no els porti a les protectores d’animals. “Hi ha aquesta creença que un moix sempre sobreviurà i no és real. Un moix, si és un animal de companyia i no un moix salvatge, sent la mateixa angoixa que sent una persona quan es perd” explica el director i veterinari de Son Reus, Pedro Morell.

Cans i moixos, alguns encara sense nom, esperen el dia en què formin part d’una família que els estimi per com són i que no renuncii a la seva companyia.

27/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris